Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Těstoviny s brokolicovým pestem

Těstoviny s brokolicovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s brokolicovým pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 120 g
Tuky 105 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pesto nemusí být pouze bazalkové... Zkuste do těstovin vmíchat třeba brokolicové, zaručeně si pochutnáte!

Suroviny

těstoviny 200 g
těstoviny trofie
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
lze nahradit crème fraîche, k podávání
bylinky
mikrobyliny (např. šiso), na ozdobení (nemusí být)
NA PESTO (250 ml)
brokolice 1 hrnek
růžičky, syrové (cca z 1/2 velké brokolice) + hrst povařených al dente na ozdobeni
bazalka 2 snítky
nebo 1–2 lístky čerstvé šalvěje
citron 0.25 ks
šťáva vymačkaná
lískové oříšky 3 PL
mleté, nebo 4 lžíce celých
česnek 1 stroužek
oloupaný
voda 1 PL
studená
olivový olej 60 ml
parmazán 1 PL
najemno nastrouhaný, lze nahradit pecorinem

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2 Přísady na pesto až po olivový olej prožeňte mixérem (cca 1 minutu). Podle potřeby nařeďte trochou oleje či vody. Vmíchejte sýr podle chuti, osolte a opepřete.

3 Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s pestem podle libosti. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou, růžičkami brokolice, mikrobylinkami podle chuti a ještě trochou pesta.

NĚCO NAVÍC
Pro vegany můžete vynechat sýr z pesta i zakysanou smetanu k podávání. Pokrm jim můžete obohatit ještě opraženými lískovými oříšky nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit