Těstoviny s brokolicovým pestem

Těstoviny s brokolicovým pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 912 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 8 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pesto nemusí být pouze bazalkové... Zkuste do těstovin vmíchat třeba brokolicové, zaručeně si pochutnáte!

Suroviny

200 g
těstoviny trofie
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
lze nahradit crème fraîche k podávání
mikrobyliny (např. šiso) na ozdobení (nemusí být)
NA PESTO (250 ml)
1 hrnek
růžičky brokolice syrových (cca z 1/2 velké) + hrst povařených al dente na ozdobeni
bazalka 1 snítky
(podle síly a velikosti) nebo 1–2 lístky čerstvé šalvěje
citron 0.25 ks
šťáva
lískové oříšky 3 PL
vrchovaté lžíce mletých (nebo 4 lžíce celých)
česnek 1 stroužek
oloupaný
1 PL
studená voda
olivový olej 60 ml
cca
parmazán 1 PL
cca 1 lžíce najemno nastrouhaného, lze nahradit pecorinem

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2 Přísady na pesto až po olivový olej prožeňte mixérem (cca 1 minutu). Podle potřeby nařeďte trochou oleje či vody. Vmíchejte sýr podle chuti, osolte a opepřete.

3 Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s pestem podle libosti. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou, růžičkami brokolice, mikrobylinkami podle chuti a ještě trochou pesta.

NĚCO NAVÍC
Pro vegany můžete vynechat sýr z pesta i zakysanou smetanu k podávání. Pokrm jim můžete obohatit ještě opraženými lískovými oříšky nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit