Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s brokolicovým pestem
testoviny s brokolici
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Těstoviny s brokolicovým pestem

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 230 g
Tuky 141 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s brokolicovým pestem jsou variací na italskou klasiku. Místo brokolice můžete zkusit i mražený hrášek. Svěží oběd, nebo rychlá lehká večeře nejen pro vegetariány. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, kolínka, vřeteny
na růžičky
česnek 1 stroužek
velký
chilli sušené ½ ČL
sušené
piniové oříšky 3 PL
olivový olej 5 PL
extra panenský
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte těstoviny a brokolici. Těstoviny povařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle pokynů na obalu. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu v menším hrnci a čtyři minuty v ní vařte brokolici.

2

Připravte ,pesto‘. Uvařenou brokolici slijte a vraťte do hrnce. Lehce ji rozmačkejte mačkadlem na brambory, kvedlačkou či vidličkou. Přidejte rozdrcený česnek a jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli a piniové oříšky. Citron rozkrojte napůl a dejte stranou.

3

Smíchejte a podávejte. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Vmíchejte do nich brokolicové ‚pesto‘ a směs pokapejte šťávou z půlky citronu. Pak těstoviny ještě zalijte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Nakonec k nim přidejte nastrouhaný parmazán, všechno dobře promíchejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:26
Recept se nachází v č.10/04, str.13
03.12.2007 17:08
Tento recept vařím již několik let, doporučuji přidat do hrcne k těstovinám a "pestu" nakrájené sušené rajčata nakládané v olivovém oleji a černé olivy. Jídlo bude ještě chutnější a šťavnatější.
29.05.2007 17:22
Brokolici jsem rozmačkala v bazalkovém pestu, báječně doplnilo chuť celého pokrmu.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...