Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s brokolicovým pestem
testoviny s brokolici
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Těstoviny s brokolicovým pestem

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 230 g
Tuky 141 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s brokolicovým pestem jsou variací na italskou klasiku. Místo brokolice můžete zkusit i mražený hrášek. Svěží oběd, nebo rychlá lehká večeře nejen pro vegetariány. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, kolínka, vřeteny
na růžičky
česnek 1 stroužek
velký
chilli sušené ½ ČL
sušené
piniové oříšky 3 PL
olivový olej 5 PL
extra panenský
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte těstoviny a brokolici. Těstoviny povařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle pokynů na obalu. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu v menším hrnci a čtyři minuty v ní vařte brokolici.

2

Připravte ,pesto‘. Uvařenou brokolici slijte a vraťte do hrnce. Lehce ji rozmačkejte mačkadlem na brambory, kvedlačkou či vidličkou. Přidejte rozdrcený česnek a jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli a piniové oříšky. Citron rozkrojte napůl a dejte stranou.

3

Smíchejte a podávejte. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Vmíchejte do nich brokolicové ‚pesto‘ a směs pokapejte šťávou z půlky citronu. Pak těstoviny ještě zalijte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Nakonec k nim přidejte nastrouhaný parmazán, všechno dobře promíchejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:26
Recept se nachází v č.10/04, str.13
03.12.2007 17:08
Tento recept vařím již několik let, doporučuji přidat do hrcne k těstovinám a "pestu" nakrájené sušené rajčata nakládané v olivovém oleji a černé olivy. Jídlo bude ještě chutnější a šťavnatější.
29.05.2007 17:22
Brokolici jsem rozmačkala v bazalkovém pestu, báječně doplnilo chuť celého pokrmu.

Apetit magazín