Těstoviny s brokolicovým pestem

Těstoviny s brokolicovým pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 912 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 8 g
Tuky 87 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pesto nemusí být pouze bazalkové... Zkuste do těstovin vmíchat třeba brokolicové, zaručeně si pochutnáte!

Suroviny

200 g
těstoviny trofie
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana
lze nahradit crème fraîche k podávání
mikrobyliny (např. šiso) na ozdobení (nemusí být)
NA PESTO (250 ml)
1 hrnek
růžičky brokolice syrových (cca z 1/2 velké) + hrst povařených al dente na ozdobeni
bazalka 1 snítky
(podle síly a velikosti) nebo 1–2 lístky čerstvé šalvěje
citron 0.25 ks
šťáva
lískové oříšky 3 PL
vrchovaté lžíce mletých (nebo 4 lžíce celých)
česnek 1 stroužek
oloupaný
1 PL
studená voda
olivový olej 60 ml
cca
parmazán 1 PL
cca 1 lžíce najemno nastrouhaného, lze nahradit pecorinem

1 Těstoviny vařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente.

2 Přísady na pesto až po olivový olej prožeňte mixérem (cca 1 minutu). Podle potřeby nařeďte trochou oleje či vody. Vmíchejte sýr podle chuti, osolte a opepřete.

3 Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s pestem podle libosti. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou, růžičkami brokolice, mikrobylinkami podle chuti a ještě trochou pesta.

NĚCO NAVÍC
Pro vegany můžete vynechat sýr z pesta i zakysanou smetanu k podávání. Pokrm jim můžete obohatit ještě opraženými lískovými oříšky nebo mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit