Nebojte se toho a pusťte se s námi do zavařování! Léto a podzim přináší bohatou úrodu, kterou stojí za to uchovat na později, až bude zima a sychravo. Zavařeniny, kompoty, džemy, čalamády nebo nakládaná zelenina nejen že dokonale chutnají, ale navíc vám připomenou dlouhé a teplé letní dny...
V kuchařce Edice Apetit s názvem Zavařování, která se věnuje konzervování plodin, najdete přes 100 receptů pečlivě vybraných a otestovaných.
- Kuchařská kniha Zavařování obsahuje návody, jak do skla zachytit vůni a chutě ovoce, zeleniny a bylinek, jak zpracovat přebytky ze zahrady a úlovky z lesa i recepty na jedlé dárky (likéry), nejrůznější ochucovadla (pesta, hořčici).
- Navíc jsou v ní také tipy, jak všechny tyhle poklady ze spíže v kuchyni využít (recept na těstoviny s rajčatovým sugem, masové kuličky s kysaným zelím, koláč s ovocným džemem atd.). Samozřejmě nechybí ani obsáhlý servis o zavařování.
- Autorka kuchařky Katka Švejdová čtenářům nabízí jak klasiku, jako jsou recepty na ovocné džemy, kompoty anebo houby s octem, ale i něco nového a netradičního – třeba recept na korejské kimči, chutney, pickles apod.
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:
- Ovoce
- Zelenina
- Maso & ryby
- Ochucovadla & koření
- Sirupy & likéry
- Z mrazáku
- Zásoby v kuchyni