0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nevíte, kde a jak začít se zpracováním úrody? Pořiďte si naši kuchařku Zavařování!

Kuchařská kniha o zavařování Apetit
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nebojte se toho a pusťte se s námi do zavařování! Léto a podzim přináší bohatou úrodu, kterou stojí za to uchovat na později, až bude zima a sychravo. Zavařeniny, kompoty, džemy, čalamády nebo nakládaná zelenina nejen že dokonale chutnají, ale navíc vám připomenou dlouhé a teplé letní dny...

 

V kuchařce Edice Apetit s názvem Zavařování, která se věnuje konzervování plodin, najdete přes 100 receptů pečlivě vybraných a otestovaných

  • Kuchařská kniha Zavařování obsahuje návody, jak do skla zachytit vůni a chutě ovoce, zeleniny a bylinek, jak zpracovat přebytky ze zahrady a úlovky z lesa i recepty na jedlé dárky (likéry), nejrůznější ochucovadla (pesta, hořčici).
  • Navíc jsou v ní také tipy, jak všechny tyhle poklady ze spíže v kuchyni využít (recept na těstoviny s rajčatovým sugem, masové kuličky s kysaným zelím, koláč s ovocným džemem atd.). Samozřejmě nechybí ani obsáhlý servis o zavařování.
  • Autorka kuchařky Katka Švejdová čtenářům nabízí jak klasiku, jako jsou recepty na ovocné džemy, kompoty anebo houby s octem, ale i něco nového a netradičního – třeba recept na korejské kimči, chutney, pickles apod.

Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:

  • Ovoce
  • Zelenina
  • Maso & ryby
  • Ochucovadla & koření
  • Sirupy & likéry
  • Z mrazáku
  • Zásoby v kuchyni

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč