V nové kuchařce Edice Apetit věnované konzervování najdete přes 100 receptů pečlivě vybraných a otestovaných redakcí časopisu Apetit. Kniha vychází v pátek 15. srpna.
Zavařování obsahuje návod, jak do skla zachytit vůni a chutě ovoce, zeleniny a bylinek, jak zpracovat přebytky ze zahrady a lesa, ale i recepty na jedlé dárky (likéry), nejrůznější ochucovadla (pesta, hořčici), a navíc i tipy, jak všechny tyhle poklady ze spíže v kuchyni využít (recept na těstoviny s rajčatovým sugem, masové kuličky s kysaným zelím, koláč s ovocným džemem atd.). Samozřejmě nechybí ani obsáhlý servis o zavařování.
Autorka kuchařky Katka Švejdová čtenářům nabízí jak klasiku, jako jsou recepty na ovocné džemy, kompoty anebo houby s octem, ale i něco nového a netradičního – třeba recept na korejské kimči, chutney, pickles apod.
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:
- Ovoce
- Zelenina
- Maso & ryby
- Ochucovadla & koření
- Sirupy & likéry
- Z mrazáku
- Zásoby v kuchyni
Pět novotou vonících kuchařek Zavařování čeká na své majitele. Vyhrajte jednu z nich. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku.
Jak se jmenuje 4. kuchařka z edice Apetit na cestách?
a) Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty
b) Bon appétit! aneb Lekce francouzské kuchyně
c) Tajemství Východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně
Odpověď na otázku najdete na www.apetitonline.cz. Správnou odpověď zasílejte na adresu soutez@apetitonline.cz, do předmětu uveďte ‚Kucharka Zavarovani‘. Soutěž probíhá od 13. do 17. srpna 2014. Připraveno je pět výher. Vyhrává každý 50. soutěžící do vyčerpání zásob, který správně odpoví na soutěžní otázku. Výherci budou kontaktováni e-mailem.
Výherci:
Jarmila Žeravíková, Napajedla
Jana Mrázová, Světice
Eva Jungová, Staré Hodějovice
Milan Jedlička, Brno
Zuzana Hradílková, Frýdek - Místek
Přidat komentář