0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nevíte, kde a jak začít se zpracováním úrody? Pořiďte si naši kuchařku Zavařování!

Kuchařská kniha o zavařování Apetit
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nebojte se toho a pusťte se s námi do zavařování! Léto a podzim přináší bohatou úrodu, kterou stojí za to uchovat na později, až bude zima a sychravo. Zavařeniny, kompoty, džemy, čalamády nebo nakládaná zelenina nejen že dokonale chutnají, ale navíc vám připomenou dlouhé a teplé letní dny...

 

V kuchařce Edice Apetit s názvem Zavařování, která se věnuje konzervování plodin, najdete přes 100 receptů pečlivě vybraných a otestovaných

  • Kuchařská kniha Zavařování obsahuje návody, jak do skla zachytit vůni a chutě ovoce, zeleniny a bylinek, jak zpracovat přebytky ze zahrady a úlovky z lesa i recepty na jedlé dárky (likéry), nejrůznější ochucovadla (pesta, hořčici).
  • Navíc jsou v ní také tipy, jak všechny tyhle poklady ze spíže v kuchyni využít (recept na těstoviny s rajčatovým sugem, masové kuličky s kysaným zelím, koláč s ovocným džemem atd.). Samozřejmě nechybí ani obsáhlý servis o zavařování.
  • Autorka kuchařky Katka Švejdová čtenářům nabízí jak klasiku, jako jsou recepty na ovocné džemy, kompoty anebo houby s octem, ale i něco nového a netradičního – třeba recept na korejské kimči, chutney, pickles apod.

Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:

  • Ovoce
  • Zelenina
  • Maso & ryby
  • Ochucovadla & koření
  • Sirupy & likéry
  • Z mrazáku
  • Zásoby v kuchyni

Související články

Jak na domácí zavařování?
  • Tipy a triky

Jak na domácí zavařování?

Na začátku jara jsme šťastní, když na stromech vidíme pupeny a květy. Na začátku léta se pak radujeme z drobných zelených plodů a těšíme se na velkou úrodu. V půlce léta sklízíme o sto šest a začínáme přemítat, co s další bednou meruněk...
Jak na domácí přípravu masa ve vlastní šťávě
  • Tipy a triky

Jak na domácí přípravu masa ve vlastní šťávě

Pokud se letos chystáte strávit dovolenou v kempu u vody, vyrážíte na delší dobu mimo domov nebo si zkrátka chcete vybavit spíž zásobami, pusťte se s námi do přípravy domácího zavařeného masa. Je neobyčejně šťavnaté a lahodné a navíc vám...
Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit