Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nevíte, kde a jak začít se zpracováním úrody? Pořiďte si naši kuchařku Zavařování!

Kuchařská kniha o zavařování Apetit
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nebojte se toho a pusťte se s námi do zavařování! Léto a podzim přináší bohatou úrodu, kterou stojí za to uchovat na později, až bude zima a sychravo. Zavařeniny, kompoty, džemy, čalamády nebo nakládaná zelenina nejen že dokonale chutnají, ale navíc vám připomenou dlouhé a teplé letní dny...

 

V kuchařce Edice Apetit s názvem Zavařování, která se věnuje konzervování plodin, najdete přes 100 receptů pečlivě vybraných a otestovaných

  • Kuchařská kniha Zavařování obsahuje návody, jak do skla zachytit vůni a chutě ovoce, zeleniny a bylinek, jak zpracovat přebytky ze zahrady a úlovky z lesa i recepty na jedlé dárky (likéry), nejrůznější ochucovadla (pesta, hořčici).
  • Navíc jsou v ní také tipy, jak všechny tyhle poklady ze spíže v kuchyni využít (recept na těstoviny s rajčatovým sugem, masové kuličky s kysaným zelím, koláč s ovocným džemem atd.). Samozřejmě nechybí ani obsáhlý servis o zavařování.
  • Autorka kuchařky Katka Švejdová čtenářům nabízí jak klasiku, jako jsou recepty na ovocné džemy, kompoty anebo houby s octem, ale i něco nového a netradičního – třeba recept na korejské kimči, chutney, pickles apod.

Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:

  • Ovoce
  • Zelenina
  • Maso & ryby
  • Ochucovadla & koření
  • Sirupy & likéry
  • Z mrazáku
  • Zásoby v kuchyni

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...