0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané okurky s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Snadné na cca 4 ks 720ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 606 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…

Suroviny

okurka 1.75 kg
nakládačky
Na lák
ocet 500 ml
8%
sůl 60 g
krupicový cukr 140 g
sladidlo 18
či viz Něco navíc
Do každé 720ml sklenice
mrkev 2
kolečka
cibule 1
kolečko
křen 1
kolečko
bobkový list 1 ks
a 4 zrnka pepře
nové koření 4
hořčičné semínko 1 ČL
a kousek kopru

Postup

1

Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!).

    2

    Okurky naskládejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte.

      3

      Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

      NĚCO NAVÍC

      • Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
           
      • Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.

      Související články

      Jak na nejlepší nakládané okurky
      • Tipy a triky

      Jak na nejlepší nakládané okurky

      Kyselé okurky jednoznačně vévodí žebříčku oblíbené nakládané zeleniny. Jak zavařit nejlepší okurky, jak připravit lák? S námi budou vaše nakládané okurky hvězdami na talíři se sekanou, řízkem nebo šunkafleky!   ...

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2010/9

      Apetit magazín

      STORY
      Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

      Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

      Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
      Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
      • Jak na to

      Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

      Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

      Obchod Apetit