Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…
Postup
1
Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!).
2
Okurky naskládejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte.
3
Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.
NĚCO NAVÍC
- Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
- Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zavařování: houby a zelenina nakyselo(4 recepty)
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)