0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané okurky s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8 / 5. Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Snadné na cca 4 ks 720ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 606 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…

Suroviny

okurka 1,75 kg
nakládačky
Na lák
ocet 500 ml
8%
sůl 60 g
krupicový cukr 140 g
sladidlo 18
či viz Něco navíc
Do každé 720ml sklenice
kolečka
cibule 1
kolečko
kolečko
bobkový list 1 ks
a 4 zrnka pepře
nové koření 4
hořčičné semínko 1 ČL
a kousek kopru

Postup

1

Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!).

    2

    Okurky naskládejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte.

      3

      Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

      NĚCO NAVÍC

      • Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
           
      • Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.

      Související články

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2010/9

      Apetit magazín

      Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
      • Lidé a jídlo

      Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

      Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...
      Jak vařit s červeným vínem?
      • Tipy a triky

      Jak vařit s červeným vínem?

      Červené se podává v pokojové teplotě, postupně rozvine svou chuť a cítit z něj můžeme vedle lesních plodů, kávy třeba i tabák. Pro opravdovou smyslovou harmonii zkuste červené víno přidat k hlavnímu chodu rovnou při vaření. Poradíme vám,...
      Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?
      • Zajímavosti

      Lanýže: Zázračný lék, nebo ďáblovo dílo?

      Zemské perly. Tak se přezdívá houbám, jejichž nezaměnitelné chuti propadli gurmáni po celém světě. Nejvzácnější lanýže se podobně jako obrazy draží v aukční síni za astronomické částky. Jak se lanýže hledají a kolik stojí nejdražší lanýž na...

      Obchod Apetit

      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      549 Kč
      439 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč