0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané okurky s křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 49
Více než hodinu Snadné na cca 4 ks 720ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3047 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 606 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jsme tyhle okurky od paní Ivany Spěvákové, tety Kateřiny Švejdové, ochutnali, hned jsme věděli, že chceme recept…

Suroviny

okurka 1,75 kg
nakládačky
Na lák
ocet 500 ml
8%
sůl 60 g
krupicový cukr 140 g
sladidlo 18
či viz Něco navíc
Do každé 720ml sklenice
kolečka
cibule 1
kolečko
kolečko
bobkový list 1 ks
a 4 zrnka pepře
nové koření 4
hořčičné semínko 1 ČL
a kousek kopru

Postup

1

Přísady na lák přiveďte k varu s 1,5 litru vody a hned vypněte. Nechte vychladnout (!).

    2

    Okurky naskládejte těsně vedle sebe do lahví a přidejte ostatní přísady. Zalijte lákem a zavíčkujte.

      3

      Sterilujte 20 minut při 80 °C. Nenechávejte stát v hrnci, ale vyjměte a nechte na utěrkách vychladnout.

      NĚCO NAVÍC

      • Ačkoli nepatříme mezi příznivce umělých sladidel, tyhle okurky jsou prostě božské. Pokud se vám sacharin příčí, dejte do nálevu celkem 250 g cukru.
           
      • Namísto okurek můžete naložit i drobné cukety – omyjte je, osušte a nakrájejte je na kolečka, zalijte lákem a sterilujte stejným způsobem jako okurky.

      Související články

      Tento recept naleznete také v kolekcích:

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2010/9

      Apetit magazín

      Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
      • Lidé a jídlo

      Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

      Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
      Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
      • Tipy redakce

      Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

      Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
      AD
      Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
      • Lidé a jídlo

      Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

      Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
      AD
      Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
      • Zajímavosti

      Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

      Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

      Obchod Apetit

      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      549 Kč
      384 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč