Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí meruňkový džem z Burgundska
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné 900ml džemu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 333 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na venkovských trzích v Burgundsku ho můžete koupit ještě dnes. Obsahuje poměrně málo cukru a žádné konzervanty, takže vydrží jen pár týdnů. Stejně ho ale spotřebujete daleko dřív...

Suroviny

zralé, rozpůlené, vypeckované
zázvor (čerstvý) 2,5 cm
čerstvý, oloupaný nastrouhaný

Postup

1

Půlky meruněk rozkrojte ještě na dva nebo tři kousky a ty vložte do hluboké mísy. Přimíchejte zázvor i cukr, přikryjte a nechte přes noc na chladném místě.

2

Směs přemístěte do velkého hrnce s těžkým dnem a za pomalého míchání přiveďte k varu. Zvyšte plamen; džem by měl zhoustnout, ale jenom tak, aby pořád stékal z vařečky. Vařte osm až deset minut; míchejte hlavně ke konci, aby se směs nepřipalovala.

3

Dejte džemu pár minut na vychladnutí. Přelijte do sterilizovaných nádob a nechte úplně zchladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

24.07.2009 10:02
Džem je fantastický, skvěle chutná a krásně provoněl celou kuchyň. Ještě jsem k němu přidala šťávu z jedné limetky.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...