0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí meruňkový džem z Burgundska
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 900ml džemu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 333 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na venkovských trzích v Burgundsku ho můžete koupit ještě dnes. Obsahuje poměrně málo cukru a žádné konzervanty, takže vydrží jen pár týdnů. Stejně ho ale spotřebujete daleko dřív...

Suroviny

zralé, rozpůlené, vypeckované
zázvor (čerstvý) 2,5 cm
čerstvý, oloupaný nastrouhaný
krupicový cukr 220 g

1 Půlky meruněk rozkrojte ještě na dva nebo tři kousky a ty vložte do hluboké mísy. Přimíchejte zázvor i cukr, přikryjte a nechte přes noc na chladném místě.

2 Směs přemístěte do velkého hrnce s těžkým dnem a za pomalého míchání přiveďte k varu. Zvyšte plamen; džem by měl zhoustnout, ale jenom tak, aby pořád stékal z vařečky. Vařte osm až deset minut; míchejte hlavně ke konci, aby se směs nepřipalovala.

3 Dejte džemu pár minut na vychladnutí. Přelijte do sterilizovaných nádob a nechte úplně zchladnout. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Lenka Němečková

Džem je fantastický, skvěle chutná a krásně provoněl celou kuchyň. Ještě jsem k němu přidala šťávu z jedné limetky.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč