Domácí meruňkový džem z Burgundska

Domácí meruňkový džem z Burgundska

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu 900ml džemu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 333 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na venkovských trzích v Burgundsku ho můžete koupit ještě dnes. Obsahuje poměrně málo cukru a žádné konzervanty, takže vydrží jen pár týdnů. Stejně ho ale zlikvidujete daleko dřív...

Suroviny

meruňky 1 kg
zralé, rozpůlené, vypeckované
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
kousek, čerstvého, oloupaného, nastrouhaného
krupicový cukr 220 g
1. Půlky meruněk rozkrojte ještě na dva nebo tři kousky a ty vložte do hluboké mísy. Přimíchejte zázvor i cukr, přikryjte a nechte přes noc na chladném místě.

2. Směs přemístěte do velkého hrnce s těžkým dnem a za pomalého míchání přiveďte k varu. Zvyšte plamen; džem by měl zhoustnout, ale jenom tak, aby pořád stékal z vařečky. Vařte osm až deset minut; míchejte hlavně ke konci, aby se směs nepřipalovala.

3. Dejte džemu pár minut na vychladnutí. Přelijte do sterilizovaných nádob a nechte úplně zchladnout. 

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit