Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chuť šafránu

šafrán
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Uvařili jste jídlo se  šafránem a nemělo očekávanou chuť?

Aby šafrán uvolnil svou medovou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na 20 minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu.

Aby šafrán (kratší polámaná vlákna koupíte průmyslově balená v sáčcích, krásná dlouhá vlákna balená v krabičkách či v kořenářstvích) uvolnil svou medovou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na 20 minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu. Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, rovněž použijte při vaření.

Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, můžete také použít při vaření, například s ním podlijte rýži.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč