Uvařili jste jídlo se šafránem a nemělo očekávanou chuť?
Aby šafrán uvolnil svou medovou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na 20 minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu.
Aby šafrán (kratší polámaná vlákna koupíte průmyslově balená v sáčcích, krásná dlouhá vlákna balená v krabičkách či v kořenářstvích) uvolnil svou medovou chuť a aromatickou látku safranal, musíte ho napřed zhruba na 20 minut namočit do horké tekutiny – vody, vývaru či mléka. Doba závisí na kvalitě a síle šafránu. Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, rovněž použijte při vaření.
Tekutinu, v níž jste šafrán máčeli, můžete také použít při vaření, například s ním podlijte rýži.