Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s krabím masem a šafránem

Koláč s krabím masem a šafránem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3077 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 183 g
Tuky 214 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lákavý slaný koláč, který vynikne samostatně i jako součást menu.

Suroviny

hotové, lze nahradit domácím křehkým
Na náplň
šafrán špetka
velká
vejce 2 ks
250 g
rabí maso konzervované, scezené
Na rajčatovou omáčku
malá, najemno
česnek 1 stroužek
najemno
olivový olej 1 PL
zralá, bez slupek a semínek, najemno
sůl
pepř

Postup

1

Těsto vyválejte na asi 3 mm silnou placku a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm. Nechte půl hodiny vychladit. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Těsto na dně vyložte pomačkaným pečicím papírem, posypte suchými fazolemi a předpečte 10 minut. Opatrně sejměte papír s fazolemi, teplotu snižte o 30 °C a pečte ještě 5-8 minut.

Na řadě je náplň: Smetanu přiveďte skoro k varu v silnostěnném kastrůlku. Sejměte z ohně, přidejte šafrán a nechte 15 minut táhnout. Vejce a žloutek prošlehejte, vmíchejte smetanu a dejte stranou. Teplotu ještě snižte na 180/160 °C.

Pusťte se do omáčky: Cibulku za stálého míchání osmažte v oleji, aby zesklovatěla, přidejte česnek a dvě minuty opékejte. Vsypte rajčata, osolte a opepřete a na mírném plameni vařte 5-10 minut, až se odpaří většina tekutiny.

Omáčkou potřete dno koláče, posypte krabím masem a přelijte smetanou s vejci. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut, aby náplň zpevnila. Nechte vychladnout ve formě.

Apetit magazín