Suroviny
Postup
Těsto vyválejte na asi 3 mm silnou placku a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm. Nechte půl hodiny vychladit. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Těsto na dně vyložte pomačkaným pečicím papírem, posypte suchými fazolemi a předpečte 10 minut. Opatrně sejměte papír s fazolemi, teplotu snižte o 30 °C a pečte ještě 5-8 minut.
Na řadě je náplň: Smetanu přiveďte skoro k varu v silnostěnném kastrůlku. Sejměte z ohně, přidejte šafrán a nechte 15 minut táhnout. Vejce a žloutek prošlehejte, vmíchejte smetanu a dejte stranou. Teplotu ještě snižte na 180/160 °C.
Pusťte se do omáčky: Cibulku za stálého míchání osmažte v oleji, aby zesklovatěla, přidejte česnek a dvě minuty opékejte. Vsypte rajčata, osolte a opepřete a na mírném plameni vařte 5-10 minut, až se odpaří většina tekutiny.
Omáčkou potřete dno koláče, posypte krabím masem a přelijte smetanou s vejci. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut, aby náplň zpevnila. Nechte vychladnout ve formě.