0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Polévka se šafránem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1801 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 117 g
Tuky 92 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle exploze báječných chutí způsobí, že se na rybí polévku budete už navždy dívat jinýma očima

Suroviny

máslo 50 g
cibule bílá 2 ks
nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
jemně nakrájený
chilli sušené špetka
mleté
vývar zeleninový 1 l
šafrán 1 špetka
pstruh uzený 450 g
nebo jiná ryba - filátka s kůží
brambory 250 g
moučný typ, na kostky
rozebraný na růžičky
koriandr čerstvý hrst
nasekaný

Postup

1

Máslo dejte do velkého silnostěnného hrnce a na mírném plameni rozpusťte. Vsypte cibuli, celer i česnek a za občasného promíchání smažte asi deset minut – zelenina by neměla chytit barvu. Poprašte chilli a smažte ještě minutu.

2

V jiném hrnci uveďte do varu dva litry vody, přidejte bujon v kostce a rozpusťte. Posypte šafránem, snižte teplotu tak, aby vývar jen jemně vřel, a přidejte do něj rybu. Povařte tři minuty, pak rybu vyjměte a uchovejte stejně jako vývar.

3

Do hrnce se zeleninou přidejte brambory, promíchejte, zalijte šafránovým vývarem, uveďte do nepříliš prudkého varu a napůl zakryté pokličkou deset minut povařte. Vsypte květák, osolte a opepřete, povařte zhruba dvacet minut, až je všechno úplně měkké. Pak polévku částečně nebo úplně rozmixujte.

4

Vraťte do hrnce a znovu uveďte do mírného varu. Z ryby stáhněte kůži, vidličkou maso rozdělte na jednotlivé dílky a zkontrolujte, jestli v nich nejsou malé kosti. Spolu s koriandrem přidejte do polévky, podle chuti ji dokořeňte a podávejte velmi horkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.39

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč