Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1422 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 78 g
Tuky 78 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tahle exploze báječných chutí způsobí, že se na rybí polévku budete už navždy dívat jinýma očima

Suroviny

máslo 50 g
cibule 2 ks
velká, bílá, nejlépe sladká, nahrubo nasekaná
řapíkatý celer 2 ks
drobně nakrájený
česnek 2 stroužky
jemně nakrájený
chilli sušené špetka
mleté
vývar zeleninový 1 kostka
šafrán špetka
nebo 0,25 mletého
ryba 450 g
filátka s kůží
brambory 250 g
moučný typ, oloupané a nakrájené na kousky
květák 1 ks
středně velký, rozebraný na růžičky
koriandr hrst
nasekaný
1. Máslo dejte do velkého silnostěnného hrnce a na mírném plameni rozpusťte. Vsypte cibuli, celer i česnek a za občasného promíchání smažte asi deset minut – zelenina by neměla chytit barvu. Poprašte chilli a smažte ještě minutu.

2. V jiném hrnci uveďte do varu dva litry vody, přidejte bujon v kostce a rozpusťte. Posypte šafránem, snižte teplotu tak, aby vývar jen jemně vřel, a přidejte do něj rybu. Povařte tři minuty, pak rybu vyjměte a uchovejte stejně jako vývar.

3. Do hrnce se zeleninou přidejte brambory, promíchejte, zalijte šafránovým vývarem, uveďte do nepříliš prudkého varu a napůl zakryté pokličkou deset minut povařte. Vsypte květák, osolte a opepřete, povařte zhruba dvacet minut, až je všechno úplně měkké. Pak polévku částečně nebo úplně rozmixujte.

4. Vraťte do hrnce a znovu uveďte do mírného varu. Z ryby stáhněte kůži, vidličkou maso rozdělte na jednotlivé dílky a zkontrolujte, jestli v nich nejsou malé kosti. Spolu s koriandrem přidejte do polévky, podle chuti ji dokořeňte a podávejte velmi horkou. 

Obchod Apetit