Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na hruškový kompot

Jak na hruškový kompot

Co dělat, aby si hrušky ponechaly pěknou barvu?
19. 7. 2010 | Autor: redakce Apetitu
Zralost – má na barvu kompotovaných hrušek zásadní vliv. Pokud tedy vy nebo ti, pro které zavařujete, máte problém pozřít kompot hnědavé barvy, přestože ta se na chuti nijak neprojevuje, zavařujte hrušky méně zralé až nezralé. Pozor, neměly by ale být příliš tvrdé.

Kyselina – pomůže také, když oloupané a nakrájené ovoce (barvu rády mění nejen hrušky, ale i broskve nebo meruňky) namočíte do vody s citronovou šťávou nebo nepříliš silným roztokem kyseliny citronové.

Rychlost – čím dříve po oloupání a nakrájení ovoce zalijete horkým nálevem, tím menší bude šance, že ztmavne.

Související

Jablečný kompot

Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak,...
REKLAMA

Přidat komentář