Zralost – má na barvu kompotovaných hrušek zásadní vliv. Pokud tedy vy nebo ti, pro které zavařujete, máte problém pozřít kompot hnědavé barvy, přestože ta se na chuti nijak neprojevuje, zavařujte hrušky méně zralé až nezralé. Pozor, neměly by ale být příliš tvrdé.
Kyselina – pomůže také, když oloupané a nakrájené ovoce (barvu rády mění nejen hrušky, ale i broskve nebo meruňky) namočíte do vody s citronovou šťávou nebo nepříliš silným roztokem kyseliny citronové.
Rychlost – čím dříve po oloupání a nakrájení ovoce zalijete horkým nálevem, tím menší bude šance, že ztmavne.
Kyselina – pomůže také, když oloupané a nakrájené ovoce (barvu rády mění nejen hrušky, ale i broskve nebo meruňky) namočíte do vody s citronovou šťávou nebo nepříliš silným roztokem kyseliny citronové.
Rychlost – čím dříve po oloupání a nakrájení ovoce zalijete horkým nálevem, tím menší bude šance, že ztmavne.
Přidat komentář