0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na hruškový kompot

Jablečno-hruškový kompot
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Co dělat, aby si hrušky ponechaly pěknou barvu i poté, co je uvaříte?

  • Zralost hrušek má na barvu kompotovaných hrušek zásadní vliv. Pokud tedy vy nebo ti, pro které zavařujete, máte problém pozřít kompot hnědavé barvy, přestože ta se na chuti nijak neprojevuje, zavařujte hrušky méně zralé až nezralé. Pozor, neměly by ale být příliš tvrdé.
  • Kyselé prostředí pomůže udržet světlou  barvu. Oloupané a nakrájené ovoce (barvu rády mění nejen hrušky, ale i broskve nebo meruňky) namočte do vody s citronovou šťávou nebo s nepříliš silným roztokem kyseliny citronové, aby nezhnědlo.
  • Rychlost. Čím dříve po oloupání a nakrájení ovoce zalijete horkým nálevem, tím menší bude šance, že ztmavne.

Související články

Dýňový kompot – lahodné retro
  • Tipy a triky

Dýňový kompot – lahodné retro

Připravili jste doma už všechny možné dýňové recepty a chcete zkusit něco, na co už jste možná téměř zapomněli? Vsaďte na dýňový kompot. Někteří ho milují, jiní nenávidí a někdo o dýňovém kompotu v životě neslyšel. Vyzkoušejte ho doma a...
Všechno, co potřebujete vědět o českých třešních
  • Suroviny

Všechno, co potřebujete vědět o českých třešních

Pro někoho jsou symbolem léta a bezstarostného dětství, jiní se těší na třešňovou bublaninu, třešňový koláč nebo třešňovou marmeládu. Možná se najdou i tací, pro které sezóna třešní znamená zavařování kompotů. Čím se liší jednotlivé odrůdy...
Autor: Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit