0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na hruškový kompot

Jablečno-hruškový kompot
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Co dělat, aby si hrušky ponechaly pěknou barvu i poté, co je uvaříte?

  • Zralost hrušek má na barvu kompotovaných hrušek zásadní vliv. Pokud tedy vy nebo ti, pro které zavařujete, máte problém pozřít kompot hnědavé barvy, přestože ta se na chuti nijak neprojevuje, zavařujte hrušky méně zralé až nezralé. Pozor, neměly by ale být příliš tvrdé.
  • Kyselé prostředí pomůže udržet světlou  barvu. Oloupané a nakrájené ovoce (barvu rády mění nejen hrušky, ale i broskve nebo meruňky) namočte do vody s citronovou šťávou nebo s nepříliš silným roztokem kyseliny citronové, aby nezhnědlo.
  • Rychlost. Čím dříve po oloupání a nakrájení ovoce zalijete horkým nálevem, tím menší bude šance, že ztmavne.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč