Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečno-hruškový kompot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 356 g
Tuky 68 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je vůně dětství. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.

Suroviny

spirálka z biocitronu
třtinový cukr 3 PL
skořice 2 svitek

Postup

1

Jablka oloupejte, pokrájejte na osminky a zbavte jádřinců. Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.

2

Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a přiveď- te k varu.

3

Vařte asi sedm minut, jablka by měla zprůsvitnět, ale nesmějí se ještě rozpadnout.

4

Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené –, a s kopečkem šlehačky.

NĚCO NAVÍC:
Šťávu z jablek slijte do džbánku, přidejte rum a zahřejte se báječným jablečným punčem!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

13.01.2021 23:37

Moc dobrý recept. ❤️❤️❤️

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...