0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečno-hruškový kompot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 356 g
Tuky 68 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je vůně dětství. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.

Suroviny

citronová šťáva 1 ČL
citronová kůra
spirálka z biocitronu
třtinový cukr 3 PL
skořice 2 svitek
hřebíček 4 ks

Postup

1

Jablka oloupejte, pokrájejte na osminky a zbavte jádřinců. Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.

2

Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a přiveď- te k varu.

3

Vařte asi sedm minut, jablka by měla zprůsvitnět, ale nesmějí se ještě rozpadnout.

4

Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené –, a s kopečkem šlehačky.

NĚCO NAVÍC:
Šťávu z jablek slijte do džbánku, přidejte rum a zahřejte se báječným jablečným punčem!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Jenovéfa Vopajšliková

Moc dobrý recept. ❤️❤️❤️

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč