Tohle je vůně dětství. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.
Suroviny
jablko
4
ks
s pevnou slupkou
citronová šťáva
1
ČL
spirálka z biocitronu
třtinový cukr
3
PL
skořice
2
svitky
hřebíček
4
ks
k podávání
Postup
1
Jablka oloupejte, pokrájejte na osminky a zbavte jádřinců. Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.
2
Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a přiveďte k varu.
3
Vařte asi sedm minut, jablka by měla zprůsvitnět, ale nesmějí se ještě rozpadnout.
4
Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené –, a s kopečkem šlehačky.
NĚCO NAVÍC:
Šťávu z jablek slijte do džbánku, přidejte rum a zahřejte se báječným jablečným punčem!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd ze zahrádky: oběd z domácích zásob(4 recepty )
- Z podzimní zahrádky(7 receptů )
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů )
Komentáře
Moc dobrý recept. ❤️❤️❤️