0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečno-hruškový kompot
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 356 g
Tuky 68 g
Vláknina 139 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je vůně dětství. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.

Suroviny

citronová šťáva 1 ČL
citronová kůra
spirálka z biocitronu
třtinový cukr 3 PL
skořice 2 svitek
hřebíček 4 ks

Postup

1

Jablka oloupejte, pokrájejte na osminky a zbavte jádřinců. Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.

2

Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a přiveď- te k varu.

3

Vařte asi sedm minut, jablka by měla zprůsvitnět, ale nesmějí se ještě rozpadnout.

4

Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené –, a s kopečkem šlehačky.

NĚCO NAVÍC:
Šťávu z jablek slijte do džbánku, přidejte rum a zahřejte se báječným jablečným punčem!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Jenovéfa Vopajšliková

Moc dobrý recept. ❤️❤️❤️

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...