Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Muzika neboli tomáškový kompot

Tradiční dobrotu jsme naservírovali do pohárů a přidali šlehačku. Se základní verzí můžete experimentovat a najít tu svoji nej kombinaci ovoce a ořechů...

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namočení ovoce
PT15M
Vaření 0:15
Pohár Česká

Ingredience

    • 400 g sušeného ovoce (švestky, křížaly, hrušky, fíky, meruňky podle chuti – od každého ovoce by mělo být stejně)
    • 1 svitek skořice
    • 1 hvězdička badyánu
    • 1/2 lžičky celého hřebíčku
    • citronová kůra z 1/2 citronu, v širších pruzích
    • hrst ruměnek (rumových perníčků), rozmixovaných na strouhanku, nebo perník na strouhání
    • velká hrst loupaných mandlí, překrájených
    • menší hrst rozinek
    • pár lžic rumu (není nutné)
    • ušlehaná smetana na ozdobení
    • několik křížal na ozdobení
    • mletá skořice na poprášení

Příprava jídla

1 Sušené ovoce zalijte vodou, aby bylo ponořené, a nechte několik hodin bobt- nat. Pak přidejte svitek skořice, badyán a hřebíček, zavázaný do kousku plátýnka, aby se dal později pohodlně vyjmout. Vložte proužky citronové kůry a uvařte doměkka. Vyjměte koření a kůru a směs promixujte do konzistence kaše. Zahustěte podle potřeby rozmixovanými ruměnkami nebo strouhaným perníkem. Vmíchejte do směsi mandle, rozinky a rum, chcete-li, a nechte aspoň hodinu společně proležet v chladu, aby se chutě spojily.

2 Rozdělte do pohárů, ozdobte ušlehanou smetanou a kolečkem křížaly, poprašte mletou skořicí a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Muzice prospěje odležení, je pak chuťově ještě lepší. Schovejte ji do chladu a můžete ji ujídat celé Vánoce – k vánočce, do jogurtu, dá se i ohřát.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční zelňačka

Hrachová polévka

Jáhlový kuba

Bílá houbová omáčka s žemličkami

Přidat komentář