Třetí prosincový víkend využijete troubu jen minimálně – ‚pečte‘ nepečené cukroví, zpracujte nadbytečné bílky a plňte krémovou náplní už upečené korpusy (ořechy, košíčky, trubičky) z křehkého těsta. A nakonec naplánujte štědrovečerní menu včetně dezertu, aby vás v den D nic nezaskočilo.
Nepečené cukroví

Bílkové cukroví
O víkendu přijdou ke slovu bílky, které vám zbyly z přípravy křehkých těst. Využijete je na přípravu cukroví nadýchaného jako sníh. Vyzkoušejte pusinky se sekanými ořechy. Jejich výhodou je, že na ně díky sušení ve vypnuté (předem vyhřáté) troubě můžete úplně zapomenout. Dvoubarevné pusinky vám zase vyřeší dilema, jestli péct pusinky čokoládové, nebo nevinně bílé. Zapomenout nemůžeme ani na kokosky – jsou rychlé, a přitom tak dobré. Skladujte je v papírovém sáčku mimo lednici. Nesvědčí jim ani nádoby z plechu či plastu.
Krémové cukroví
Krémem podle vlastní chuti naplňte máslové cukroví, které jste upekli v předchozím týdnu. Možná vás inspirují naše košíčky sypané pistáciemi, košíčky s pekany nebo košíčky plněné karamelovým krémem. A také andělsky něžné trubičky s bílou čokoládou. Závěrečné zdobení a snoubení chutí je jen na vás.
Přidat komentář