Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Rozvoňte jídlo bazalkou

Rozvoňte jídlo bazalkou

Oddejte se výrazné vůni a chuti bazalky. Vybrali jsme pro vás recepty z různých odrůd.
8. 6. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Omamná vůně bazalky slunným dnům vysloveně sluší. Její čerstvé lístky přidávejte do salátů a těstovin, polévek, zálivek a marinád. Vyhýbejte se dlouhé tepelné úpravě, chuť a aroma bazalky nejlépe vyniknou, když je čerstvá.

Bazalka v květináči


Bazalku si můžete také snadno vypěstovat buď ze semínka, nebo ze sazeničky. Rychle roste, svědčí jí teplo a slunce. Dařit se jí bude na zahradě i v truhlíku na balkoně. Pravidelně ji zaštipujte, ať se může krásně rozrůstat a košatit. Vyzkoušejte různé odrůdy – liší se tvarem i barvou listů a aromatem. Některé voní nasládle, jiné silně kořeněně, další jsou s nádechem skořice nebo citronu.

5× jídlo s bazalkou:



Připravila Jana Kopřivová
REKLAMA

Přidat komentář