Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí proužky s chilli a bazalkou

Hovězí proužky s chilli a bazalkou

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1266 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 36 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Maso opečte zprudka – a samostatně. Je to spolehlivý trik; kdybyste ho smažili s ostatními přísadami, začal by se dusit a ztratil by křehkost.

Suroviny

olej 2 PL
rostlinný
na plátky, svíčková nebo roštěnka
oloupaná, na jemné plátky
na proužky
1
citrónová tráva nasekaná
čerstvé, bez semínek, na drobno
zázvor (čerstvý)
velikost ořechu, oloupaný, jemně nasekaný
5 PL
ústřicová omáčka
bazalka hrst
čerstvé listy
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1
Do masa vmasírujte lžíci oleje, osolte opepřete. Rozpalte těžkou grilovací pánev a zprudka na ní opečte maso. Měly by stačit dvě až čtyři minuty po každé straně; záleží na tom, jak chcete mít hovězí propečené. Uchovejte v teple (třeba pod alobalem), aby se stejnoměrně rozložila šťáva, a pak steaky nakrájejte přes vlákno na úzké proužky.

2
V pánvi či woku rozehřejte zbylý olej, vhoďte do něj cibuli, a když se trochu osmaží, přidejte papriku, citronovou trávu, chilli papričky i zázvor. Chvilku opékejte, aby papriky změkly. Pak přilijte ústřicovou omáčku s trochou vody - získáte tak hustou šťávu.

3
Zeleninu s omáčkou promíchejte s masem a bazalkou a ihned podávejte.

Komentáře

04.09.2007 22:21
Recept se nachází v č.5/06, str.56

Apetit magazín