Hovězí proužky s chilli a bazalkou

Hovězí proužky s chilli a bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 (2)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1266 kcal
Bílkoviny 111 g
Cukr 36 g
Tuky 73 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Maso opečte zprudka – a samostatně. Je to spolehlivý trik; kdybyste ho smažili s ostatními přísadami, začal by se dusit a ztratil by křehkost.

Suroviny

olej 2 PL
rostlinný
hovězí maso 500 g
na plátky, svíčková nebo roštěnka
cibule 1 ks
oloupaná, na jemné plátky
paprika 3 ks
na proužky
1
citrónová tráva nasekaná
chilli paprička 1 ks
čerstvé, bez semínek, na drobno
zázvor (čerstvý)
velikost ořechu, oloupaný, jemně nasekaný
5 PL
ústřicová omáčka
bazalka hrst
čerstvé listy
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Do masa vmasírujte lžíci oleje, osolte opepřete. Rozpalte těžkou grilovací pánev a zprudka na ní opečte maso. Měly by stačit dvě až čtyři minuty po každé straně; záleží na tom, jak chcete mít hovězí propečené. Uchovejte v teple (třeba pod alobalem), aby se stejnoměrně rozložila šťáva, a pak steaky nakrájejte přes vlákno na úzké proužky.

2.  V pánvi či woku rozehřejte zbylý olej, vhoďte do něj cibuli, a když se trochu osmaží, přidejte papriku, citronovou trávu, chilli papričky i zázvor. Chvilku opékejte, aby papriky změkly. Pak přilijte ústřicovou omáčku s trochou vody – získáte tak hustou šťávu.

3.  Zeleninu s omáčkou promíchejte s masem a bazalkou a ihned podávejte.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit