Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
vejce, rajčata, čerstvý sýr a bazalka
Pixabay.com

Oddejte se výrazné vůni a chuti bazalky. Vybrali jsme pro vás recepty z různých odrůd.

 

Omamná vůně bazalky slunným dnům vysloveně sluší. Její čerstvé lístky přidávejte do salátů a těstovin, polévek, zálivek a marinád. Vyhýbejte se dlouhé tepelné úpravě, chuť a aroma bazalky nejlépe vyniknou, když je čerstvá.

Bazalka v květináči

Bazalku si můžete také snadno vypěstovat buď ze semínka, nebo ze sazeničky. Rychle roste, svědčí jí teplo a slunce. Dařit se jí bude na zahradě i v truhlíku na balkoně. Pravidelně ji zaštipujte, ať se může krásně rozrůstat a košatit. Vyzkoušejte různé odrůdy – liší se tvarem i barvou listů a aromatem. Některé voní nasládle, jiné silně kořeněně, další jsou s nádechem skořice nebo citronu.

5× jídlo s bazalkou:

Připravila Jana Kopřivová

Související články