Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozvoňte jídlo bazalkou

vejce, rajčata, čerstvý sýr a bazalka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Oddejte se výrazné vůni a chuti bazalky. Vybrali jsme pro vás recepty z různých odrůd.

 

Omamná vůně bazalky slunným dnům vysloveně sluší. Její čerstvé lístky přidávejte do salátů a těstovin, polévek, zálivek a marinád. Vyhýbejte se dlouhé tepelné úpravě, chuť a aroma bazalky nejlépe vyniknou, když je čerstvá.

Bazalka v květináči

Bazalku si můžete také snadno vypěstovat buď ze semínka, nebo ze sazeničky. Rychle roste, svědčí jí teplo a slunce. Dařit se jí bude na zahradě i v truhlíku na balkoně. Pravidelně ji zaštipujte, ať se může krásně rozrůstat a košatit. Vyzkoušejte různé odrůdy – liší se tvarem i barvou listů a aromatem. Některé voní nasládle, jiné silně kořeněně, další jsou s nádechem skořice nebo citronu.

5× jídlo s bazalkou:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč