0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozvoňte jídlo bazalkou

vejce, rajčata, čerstvý sýr a bazalka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Oddejte se výrazné vůni a chuti bazalky. Vybrali jsme pro vás recepty z různých odrůd.

 

Omamná vůně bazalky slunným dnům vysloveně sluší. Její čerstvé lístky přidávejte do salátů a těstovin, polévek, zálivek a marinád. Vyhýbejte se dlouhé tepelné úpravě, chuť a aroma bazalky nejlépe vyniknou, když je čerstvá.

Bazalka v květináči

Bazalku si můžete také snadno vypěstovat buď ze semínka, nebo ze sazeničky. Rychle roste, svědčí jí teplo a slunce. Dařit se jí bude na zahradě i v truhlíku na balkoně. Pravidelně ji zaštipujte, ať se může krásně rozrůstat a košatit. Vyzkoušejte různé odrůdy – liší se tvarem i barvou listů a aromatem. Některé voní nasládle, jiné silně kořeněně, další jsou s nádechem skořice nebo citronu.

5× jídlo s bazalkou:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?

Kdo miluje vaření, nedá na čerstvé bylinky dopustit. Dodávají jídlům jedinečné aroma, ať už během vaření, nebo jako zelená ozdoba. Pokrmům dodají bylinky příjemnou svěžest a ještě díky nim jídlo   krásně vypadá. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit