Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ochutnejte v sezoně: nové brambory

Ochutnejte v sezoně: nové brambory

S báječnou, chutnou slupkou a máslově jemným vnitřkem – to jsou nové brambory. Podávejte je v jednoduché úpravě s tvarohem, máslem a bylinkami.
21. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Jak vybrat


Nové brambory mají slupku s odlupujícími se šupinkami. Díky brzké sklizni se na nich ještě nestihla vytvořit tuhá, pevná slupka. Vybírejte pevné hlízy, které nejsou nazelenalé. Zbytky zeminy nejsou na závadu, svědčí o čerstvosti zeleniny. Nové brambory skladujte v chladné, temné místnosti. Nedávejte je do lednice a snězte je co nejdříve. Dlouhé skladování jim nesvědčí. Před tepelnou úpravou je jen lehce omyjte houbičkou nebo jemným kartáčem. Nemusíte je loupat.

S čím podávat


Tak jako další sezonní zelenina, i nové brambory nejlépe vyniknou v jednoduché, nekomplikované úpravě. Uvařte je ve slupce a podávejte ještě horké s bylinkovým máslem nebo tvarohem jemně ochuceným česnekem. S lehkou zálivkou vytvoří základ svěžího letního salátu. Chutné jsou také pečené na plechu jako příloha. Můžete je naskládat pod kuře a péct je společně s masem – nasáknou lahodnou vypečenou šťávu. A pokud vám ve spíži zbylo jen pár posledních brambůrek, přihoďte je do letní zeleninové polévky.

3 nápady na jídlo s novými bramborami:


Připravila Jana Kopřivová




REKLAMA

Přidat komentář