Lépe a radostněji než s novými bramborami už opravdu vařit nejde. Pevné hlízy bez jediného kazu, lehce provoněné česnekem, se stanou dokonalým doplňkem hlavního jídla.
Suroviny
brambory
1,3
kg
nové, menší
sůl
kmín
libeček
snítka
máslo
40
g
česnek
3
stroužky
prolisované, nebo utřené
petrželka
hrst
Postup
1
Brambory důkladně umyjte, ale neloupejte. Vložte je do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte, přidejte kmín, libeček a uvařte do měkka.
2
Horké brambory pomocí vidličky a nože oloupejte; pokud jsou opravdu pěkné, klidně je nechte ve slupce.
3
Brambory nakrájejte na silnější plátky (malé jen rozpulte) a vložte do mísy.
4
V kastrůlku rozpusťte máslo a přidejte k němu česnek. Směs nechte vzkypět a pak jí přelijte připravené brambory. Podle chuti dosolte, lehce promíchejte s petrželovou natí a podávejte.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 13:27
Apetit 6/05