0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nové brambory s česnekovým máslem

nove brambory rizek
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Nové brambory s česnekovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 249 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lépe a radostněji než s novými bramborami už opravdu vařit nejde. Pevné hlízy bez jediného kazu, lehce provoněné česnekem, se stanou dokonalým doplňkem hlavního jídla.

Suroviny

brambory 1,3 kg
nové, menší
sůl
kmín
libeček snítka
máslo 40 g
česnek 3 stroužky
prolisované, nebo utřené
petrželka hrst

Postup

1

Brambory důkladně umyjte, ale neloupejte. Vložte je do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte, přidejte kmín, libeček a uvařte do měkka.

2

Horké brambory pomocí vidličky a nože oloupejte; pokud jsou opravdu pěkné, klidně je nechte ve slupce.

3

Brambory nakrájejte na silnější plátky (malé jen rozpulte) a vložte do mísy.

4

V kastrůlku rozpusťte máslo a přidejte k němu česnek. Směs nechte vzkypět a pak jí přelijte připravené brambory. Podle chuti dosolte, lehce promíchejte s petrželovou natí a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.50

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč