Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nové brambory s česnekovým máslem
nove brambory rizek
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Nové brambory s česnekovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1467 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 249 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lépe a radostněji než s novými bramborami už opravdu vařit nejde. Pevné hlízy bez jediného kazu, lehce provoněné česnekem, se stanou dokonalým doplňkem hlavního jídla.

Suroviny

brambory 1,3 kg
nové, menší
sůl
libeček snítka
česnek 3 stroužky
prolisované, nebo utřené
petrželka hrst

Postup

1

Brambory důkladně umyjte, ale neloupejte. Vložte je do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte, přidejte kmín, libeček a uvařte do měkka.

2

Horké brambory pomocí vidličky a nože oloupejte; pokud jsou opravdu pěkné, klidně je nechte ve slupce.

3

Brambory nakrájejte na silnější plátky (malé jen rozpulte) a vložte do mísy.

4

V kastrůlku rozpusťte máslo a přidejte k němu česnek. Směs nechte vzkypět a pak jí přelijte připravené brambory. Podle chuti dosolte, lehce promíchejte s petrželovou natí a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:27
Recept se nachází v č.6/05, str.50

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...