Nové brambory s fazolkami a řeřichou

Nové brambory s fazolkami a řeřichou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1411 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 206 g
Tuky 42 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nejlíp si je vychutnáte, když je uvaříte přímo před podáváním

Suroviny

brambory 1 kg
drobné nové
fazolky zelené 250 g
řeřicha
dle chuti
Na zálivku
česnek 1 stroužek
rozdrcený
vinný ocet bílý 1 PL
červený typ
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 3 PL
1. Vydrhnuté brambory vařte čtvrt hodiny, na posledních deset minut k nim přidejte očištěné a pokrájené fazolové lusky. Až budou hotové, slijte je a trochu zchlaďte studenou tekoucí vodou, nebo je nechte jednoduše vychladnout, máte-li čas.

2. Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte ji s vlažnou zeleninou a bramborami. Těsně před podáváním směs posypte řeřichou.

Komu se nelení…
Na vlhké vatě vám řeřicha poroste celý rok. Stojí za to ji pěs­tovat hlavně v zimě a v předjaří, když je ,zeleného‘ málo. 

Komentáře

Obchod Apetit