Nejlíp si je vychutnáte, když je podáváte hned po uvaření. Fajšmekři můžou podávat s máslem či studeným mlékem. Čerstvé lístky řeřichy dodají jídlu správný říz.
Suroviny
brambory nové
1
kg
fazolky zelené
250
g
řeřicha
podle chuti
Na zálivku
česnek
1
stroužek
prolisovaný
vinný ocet červený
1
PL
hořčice dijonská
1
ČL
olivový olej
3
PL
Postup
1
Vydrhnuté brambory vařte čtvrt hodiny, na posledních deset minut k nim přidejte očištěné a pokrájené fazolové lusky. Až budou hotové, slijte je a trochu zchlaďte studenou tekoucí vodou, nebo je nechte jednoduše vychladnout, máte-li čas.
2
Smíchejte přísady na zálivku a promíchejte ji s vlažnou zeleninou a bramborami. Těsně před podáváním směs posypte řeřichou.
Komentáře