Kulaté, šišaté, plněné, ovocné, bílé i barevné – knedlíky z tvarohového těsta mají stovky variant. Pohrajte si s tvary a chutěmi – tady jsou nápady z kuchyně redaktorky Dany Obermajerové.
Tvarohové těsto prostě miluju. Není sladké, je jemné, vláčné a lze ho libovolně doplňovat čerstvým i mraženým ovocem a různými posypkami. Když mám čas a náladu, pohraju si s koulením knedlíků (dají se i zamrazit), v opačném případě zkouším různé tvary bez náplně – jsou hotové za pár minut. Zkuste to se mnou!
Nejlepší na knedlíky je balený plnotučný a některý jemný tvaroh ve vaničce. Vybírejte vyzkoušené výrobky a dávejte pozor, aby tvaroh nebyl již se smetanou či jogurtem.
4x dezert z tvarohového těsta:
- Nočky se žloutkovou pěnou a malinami
- Tvarohové noky s borůvkovým přelivem
- Meruňkové tvarohové knedlíky
- Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi
Připravila Dana Obermajerová. Vyšlo v časopise Apetit.