Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Brambory v hlavní roli

Brambory v hlavní roli

Pusťte je na jeviště, a budou se dít věci! I když tu vystupují už pět set let, nezevšedněly a stále dovedou příjemně překvapovat. Máme pro vás recepty na krajové speciality z brambor, které vás dostanou!
8. 11. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Babčák z Podkrkonoší je další z mnoha obměn tradičního bramboráku. Do této placky se přidávají čerstvé houby, slanina a listová petrželka. Zapečeným krupkám s bramborami se v Pojizeří říká hunc. Ani tady nechybí hojná dávka česneku a uzeniny. Z Pošumaví pochází nápad na bramborové řízky. Tenké plátky brambor se pozvolným smažením propečou doměkka. Podávejte s bylinkovou smetanovou omáčkou. Halušky se ve Slezsku jedí podobně jako na Slovensku – s brynzou nebo se zelím. Se slaninou vypečenou dočervena nadchnou každého. Vybrali jsme pro vás recepty na krajová jídla z brambor, která vás přesvědčí o tom, jak tvárnou surovinou brambory jsou.

4× krajová bramborová specialita:



Připravila Jana Kopřivová

Související

Jak nejlépe upéct brambory

Jak nejlépe upéct brambory

Moučnaté brambory (varný typ od B po C) vydrhněte kartáčem, osušte a ponechte ve slupce.
Aby brambory křupaly

Aby brambory křupaly

Jak dosáhnout toho, aby opékané brambory měly pěknou krustičku?
Vyšla nová kuchařka Edice Apetit. Představí brambory od polévky po dezert

Vyšla nová kuchařka Edice Apetit. Představí brambory od polévky po dezert

Nová kuchařka Brambory vás přesvědčí, že i s obyčejnou základní surovinou vyčarujete skvostné pokrmy od polévky po...
Jak poznáte, že jsou brambory uvařené?

Jak poznáte, že jsou brambory uvařené?

Zkoušíte během vaření do brambor píchat vidličkou nebo nožem? V případě, že je brambora už dost uvařená, často se...
Pětkrát pečené brambory

Pětkrát pečené brambory

Vedlejší role na talíři byla bramborám přisouzena zbytečně – jejich využití v kuchyni je přece tak mnohostranné! Upečte...

Brambory pečené v husím sádle

Perfektní pečené brambory

Brambory přelité smetanou s ořechy

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany...

Zapečené brambory se špenátem a bešamelem

V omáčce je máslo nahrazeno olejem, čímž vznikne ,zdravější‘ verze – ale výsledkek je stejně lahodný!...
REKLAMA

Přidat komentář