Šulánky jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod.
Postup
1
Vychladlé brambory oloupejte, prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama vypracujte těsto, z něj postupně vyválejte šištičky a skládejte je na pomoučněný tác.
2
Šulánky vhoďte všechny najednou do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je posypte mákem a cukrem a polijte máslem.
NĚCO NAVÍC
„Na vylepšení můžete na talíř přidat i švestková povidla a všechno zapít slivovicí,“ radí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který nám prozradil svůj oblíbený recept.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 sladkých makových receptů(22 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- Škubánky a šulánky aneb Jak na nejlepší bramborové těsto(11 receptů)
- Krupicová kaše a 30 dalších dokonalých sladkých jídel(32 receptů)