3.6 / 5. Počet hodnocení: 85
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 321 g
Tuky 105 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šulánky jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod.

Suroviny

brambory 600 g
typ C, uvařené ve slupce
mouka pšeničná polohrubá 200 g
vejce 1 ks
sůl
Na dokončení
mák mletý 100 g
moučkový cukr 50 g
máslo 4 PL
rozpuštěné

1 Vychladlé brambory oloupejte, prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama vypracujte těsto, z něj postupně vyválejte šištičky a skládejte je na pomoučněný tác.

2 Šulánky vhoďte všechny najednou do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je posypte mákem a cukrem a polijte máslem.

NĚCO NAVÍC

„Na vylepšení můžete na talíř přidat i švestková povidla a všechno zapít slivovicí,“ radí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který nám prozradil svůj oblíbený recept.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit