
Šulánky s mákem
Šulánky jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod.
Vydání: 2014/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g moučných brambor (varný typ C), uvařených ve slupce
- 200 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 100 g mletého máku
- 50 g moučkového cukru
- 4 lžíce rozpuštěného másla
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Vychladlé brambory oloupejte, prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama vypracujte těsto, z něj postupně vyválejte šištičky a skládejte je na pomoučněný tác.
2 Šulánky vhoďte všechny najednou do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je posypte mákem a cukrem a polijte máslem.
NĚCO NAVÍC
„Na vylepšení můžete na talíř přidat i švestková povidla a všechno zapít slivovicí,“ radí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který nám prozradil svůj oblíbený recept.
Přidat komentář