Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3902 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 487 g
Tuky 143 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní Itálií

Suroviny

uvařené den předem, oloupané a nastrouhané
olivový olej 50 ml
vejce 1 ks
nakrájený na kostičky
šunka 150 g
nakrájené na kostičky, lze nahradit uzeným masem
rozmarýn 1 ČL
lístky, čerstvý nebo sušený
sůl
na dochucení
cukr 1 kostka
mléko 120 ml
vlažné
tuk
na vymaštění pekáče
na potření
na ozdobu
pepř

Postup

1

Droždí rozdrobte do hrnečku s vlažným mlékem, přidejte cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít, až se začnou tvořit bubliny.

2

Nastrouhané brambory dejte do mísy, přisypte mouku, sůl a pepř, přidejte vejce a olej. Promíchejte a přilijte vzešlý kvásek.

3

Do směsi zapracujte kostičky sýra a uzeného masa. Vyklopte ji na pomoučenou pracovní plochu a zpracujte v tužší těsto. Vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě, kde neproudí vzduch.

4

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

5

Těsto rovnoměrně rozprostřete do pekáče a nechte čtvrt hodiny stát v teple, dokud těsto nenakyne ještě asi o třetinu. Potřete ho žloutkem rozmíchaným s trochou vody a do povrchu zapíchejte lístky rozmarýnu a olivy. Pečte 25 až 30 minut, dokud povrch focaccii nezezlátne.

6

Nechte koláč trochu vychladnout, nejlépe na mřížce. Podávejte ho rozkrájený na kostky nebo obdélníčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

29.03.2009 18:54
Ochutnala jsem focacciu v Itálii... ty brambory tam byly navrch zakapané smetanou a posypané sýrem... byla fakt úžasná!!!
26.11.2007 15:04
Pekla jsem a pekla, vyše hodiny, uvrchu se udělalal nafouklá kůrka, vespod zůstal lepivý bác. No, snědla jsem to sice, ale nikomu bych to neneabídla jako pohoštění.
30.08.2007 22:27
Recept se nachází v č.11/04, str.56
14.03.2007 17:57
Tento koláč je úplne super!! Mám veľmi rada slané koláče a tento je obzvlášť veľmi chutný a i hodne sýty, keďže je zemiakový.. Odporúčam vyskúšať :))

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...