0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3902 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 487 g
Tuky 143 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní Itálií

Suroviny

uvařené den předem, oloupané a nastrouhané
mouka pšeničná polohrubá 500 g
olivový olej 50 ml
vejce 1 ks
nakrájený na kostičky
šunka 150 g
nakrájené na kostičky, lze nahradit uzeným masem
rozmarýn 1 ČL
lístky, čerstvý nebo sušený
sůl
na dochucení
droždí 30 g
cukr 1 kostka
mléko 120 ml
vlažné
tuk
na vymaštění pekáče
žloutek 1 ks
na potření
olivy zelené
na ozdobu
pepř

Postup

1

Droždí rozdrobte do hrnečku s vlažným mlékem, přidejte cukr, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít, až se začnou tvořit bubliny.

2

Nastrouhané brambory dejte do mísy, přisypte mouku, sůl a pepř, přidejte vejce a olej. Promíchejte a přilijte vzešlý kvásek.

3

Do směsi zapracujte kostičky sýra a uzeného masa. Vyklopte ji na pomoučenou pracovní plochu a zpracujte v tužší těsto. Vraťte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě, kde neproudí vzduch.

4

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

5

Těsto rovnoměrně rozprostřete do pekáče a nechte čtvrt hodiny stát v teple, dokud těsto nenakyne ještě asi o třetinu. Potřete ho žloutkem rozmíchaným s trochou vody a do povrchu zapíchejte lístky rozmarýnu a olivy. Pečte 25 až 30 minut, dokud povrch focaccii nezezlátne.

6

Nechte koláč trochu vychladnout, nejlépe na mřížce. Podávejte ho rozkrájený na kostky nebo obdélníčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Tento koláč je úplne super!! Mám veľmi rada slané koláče a tento je obzvlášť veľmi chutný a i hodne sýty, keďže je zemiakový.. Odporúčam vyskúšať :))

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.56

Anonym

Pekla jsem a pekla, vyše hodiny, uvrchu se udělalal nafouklá kůrka, vespod zůstal lepivý bác. No, snědla jsem to sice, ale nikomu bych to neneabídla jako pohoštění.

Anonym

Ochutnala jsem focacciu v Itálii... ty brambory tam byly navrch zakapané smetanou a posypané sýrem... byla fakt úžasná!!!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč