Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Jak vybírat hovězí maso na grilování

Poradíme vám, jak vybrat a upravit šťavnaté hovězí maso. Znáte něco lepšího na gril?
19. 7. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Pro grilování se hodí různé kusy hovězího masa. Vyzkoušet můžete hovězí pupek. Steaky z něj jsou výborné jako předkrm při čekání na jiné druhy masa, které se grilují delší dobu. Maso krájejte těsně před podáváním přes vlákno na plátky cca 5 mm silné. Pokračovat můžete dalšími druhy hovězího masa, jako je rib eye steak z vysokého roštěnce, který bývá označován za nejšťavnatější steak, protože je prorostlý tukem. Steak z nízkého roštěnce je libovější, a je to bezesporu nejoblíbenější steak pro grilování. Jeho základní charakteristikou je především tukové krytí, které steaku dodává nezaměnitelnou chuť, vzhled i aroma. Další možností je rump steak, který pochází z nejjemnější části hovězího zadního. Nejenže má nízký obsah tuku, ale navíc je neuvěřitelně chutný. Těm, kteří mají rádi výjimečně libové a vysoké křehké steaky, lze doporučit steak z hovězí svíčkové.

Klasický steak ze svíčkové

Rychlou přípravu hovězích steaků prý vymysleli honáci dobytka v Texasu; rozhodně ji přivedli k dokonalosti. Pravá...


Argentinské hovězí, ať už na grilované steaky, nebo jiná masitá jídla, doporučujeme kupovat na www.pampasmarket.cz. Opravdu kvalitní maso nemusíte nijak dochucovat či marinovat. Pouze ho po grilování posolte vločkovou mořskou solí (báječná je Fleur de Sel s jemnou chutí i strukturou). Jako přílohu ke steakům podávejte lehký zeleninový salát a grilovanou zeleninu. Maso výborně doplní také čatní, cibulády a pikantní omáčky.

Související

Jak na dokonalý steak

Pořádný kus masa, rozpálená pánev a pár minut zatajeného dechu, aby to dobře dopadlo. Steaků se nemusíte...

Skvělý steak

Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá – k úspěchu vede jedno jediné otočení kleští...

Steak s omáčkou salmoriglio

Salmoriglio je jednoduchá omáčka ze Sicílie, dokonalá právě ke grilovaným pokrmům.

Škola vaření: skvělý steak

Cesta ke šťavnatému hovězímu steaku je jednoduchá, musíte však znát ty správné triky. Naučte se připravovat steak spolu...

Steak s bylinkovým máslem

Bylinkové máslo přivede už tak dokonalý steak až k nebeským výšinám!

Steak s argentinským pestem

Steak grilovaný bez ochucení a až poté odpočatý v pikantní bylinkové lázni z pesta a olivového oleje je lahůdka na...

Škola vaření: cibuláda

Cibulové zavařeniny neboli cibulády se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu. Vydrží několik týdnů a v pěkných...

S kostí, nebo bez? Tipy na nejlahodnější úpravu masa

Koupili jste si v řeznictví lahodně vypadající vepřové s kostí a nevíte, zda se hodí pro stejnou úpravu jako to bez...

Přidat komentář