0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s grilovaným kozím sýrem

Salát s grilovaným kozím sýrem

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 84 g
Tuky 132 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si k tomuhle salátu dáte rozpečenou bílou bagetu, získáte večeři, která vás spolehlivě zasytí. Ideální víno: sauvignon či chardonnay.

Suroviny

kozí sýr s bílou plísní 2 ks
polníček 200 g
máslo 40 g
jablko 4 ks
kyselejší, zbavené jadřinců
vlašské ořechy 2 hrst
na ozdobu
Na zálivku
med 1 PL
olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 1 PL
šalotka 1 ks
velmi jemně pokrájená

1 Kolečka sýra podélně rozpulte a položte řezem nahoru na alobal. Dejte pod gril rozpéct; mělo by stačit asi sedm minut. Mezitím důkladně propláchněte polníček, zabalte ho do čisté utěrky nebo dejte do odstředivky a pečlivě vysušte. Pak salát rozdělte na talíře a v misce smíchejte suroviny na zálivku.

2 Jablka i se slupkou rozkrájejte na klínky. Rozpalte nepřilnavou pánev, rozpusťte v ní máslo a opečte jablka. Rozdělte je na polníček, přelijte zálivkou, navrch dejte rozpečený sýr, ozdobte ořechy a okamžitě podávejte.

CAMEMBERT podle legendy objevila během francouzské revoluce selka Marie Harelová. Na svém statku skrývala povstaleckého kněze – a roku 1791 sýr údajně společně vyrobili.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit