Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s grilovaným kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 84 g
Tuky 132 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si k tomuhle salátu dáte rozpečenou bílou bagetu, získáte večeři, která vás spolehlivě zasytí. Ideální víno: sauvignon či chardonnay. Salát s grilovaným kozím sýrem máte připravený během chvíle a věřte, že příště už recept nebudete potřebovat, jak snadné to je!

Související recepty

Suroviny

polníček 200 g
kyselejší, zbavené jadřinců
na ozdobu
Na zálivku
med 1 PL
olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 1 PL
velmi jemně pokrájená

Postup

1

Kolečka sýra podélně rozpulte a položte řezem nahoru na alobal. Dejte pod gril rozpéct; mělo by stačit asi sedm minut.

2

Mezitím důkladně propláchněte polníček, zabalte ho do čisté utěrky nebo dejte do odstředivky a pečlivě vysušte. Pak salát rozdělte na talíře a v misce smíchejte suroviny na zálivku.

3

Jablka i se slupkou rozkrájejte na klínky. Rozpalte nepřilnavou pánev, rozpusťte v ní máslo a opečte jablka. Rozdělte je na polníček, přelijte zálivkou, navrch dejte rozpečený sýr, ozdobte ořechy a okamžitě podávejte.

CAMEMBERT podle legendy objevila během francouzské revoluce selka Marie Harelová. Na svém statku skrývala povstaleckého kněze – a roku 1791 sýr údajně společně vyrobili.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...