0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s grilovaným kozím sýrem

Salát s grilovaným kozím sýrem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 84 g
Tuky 132 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si k tomuhle salátu dáte rozpečenou bílou bagetu, získáte večeři, která vás spolehlivě zasytí. Ideální víno: sauvignon či chardonnay.

Suroviny

kozí sýr s bílou plísní 2 ks
polníček 200 g
máslo 40 g
jablko 4 ks
kyselejší, zbavené jadřinců
vlašské ořechy 2 hrst
na ozdobu
Na zálivku
med 1 PL
olivový olej 2 PL
balzamikový ocet 1 PL
šalotka 1 ks
velmi jemně pokrájená

Postup

1

Kolečka sýra podélně rozpulte a položte řezem nahoru na alobal. Dejte pod gril rozpéct; mělo by stačit asi sedm minut.

2

Mezitím důkladně propláchněte polníček, zabalte ho do čisté utěrky nebo dejte do odstředivky a pečlivě vysušte. Pak salát rozdělte na talíře a v misce smíchejte suroviny na zálivku.

3

Jablka i se slupkou rozkrájejte na klínky. Rozpalte nepřilnavou pánev, rozpusťte v ní máslo a opečte jablka. Rozdělte je na polníček, přelijte zálivkou, navrch dejte rozpečený sýr, ozdobte ořechy a okamžitě podávejte.

CAMEMBERT podle legendy objevila během francouzské revoluce selka Marie Harelová. Na svém statku skrývala povstaleckého kněze – a roku 1791 sýr údajně společně vyrobili.

Související články

K čemu ladí kozí sýr
  • Tipy a triky

K čemu ladí kozí sýr

Seznamujete se s kozími sýry? Chcete si je ještě víc vychutnat? Zkuste tyhle božské kombinace....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit