Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Zdravé vánoční pečení: špaldová mouka

Zdravé vánoční pečení: špaldová mouka

Přisypte do těsta špaldovou mouku a vaše pohoštění se bude pyšnit výborným, a přitom zdravým mlsáním!
6. 12. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Špalda je původní nešlechtěný druh pšenice, kterou v minulosti vytlačily jiné obilniny. Vy se však nenechte odradit její vyšší cenou. Investice se vám vrátí v zajímavé, lehce oříškové chuti cukroví a lepším zažívání, což během vánočních svátků jistě oceníte.

Špaldová celozrnná mouka se nám osvědčila ve slaných krekrech, sušenkách i lineckém cukroví. Spolu s kukuřičnou ji přidáváme také do třené bábovky a chleba. Nepovedl se nám z ní však pivní závin ani vánočka. Aby změna nebyla příliš razantní, je lepší zařazovat špaldovou mouku, obzvlášť celozrnnou, do receptů postupně. Kombinujte ji s bílou pšeničnou, pro začátek stačí nahradit jednu třetinu a postupně můžete vyzkoušet i čistě celozrnné pečení. Slané krekry i linecké hvězdičky ze špaldové mouky chutnají snad ještě lépe než z běžné pšeničné.

2 vánoční recepty se špaldovou moukou:








REKLAMA

Přidat komentář