0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zdravé vánoční pečení: špaldová mouka

linecké cukroví
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Přisypte do těsta špaldovou mouku a vaše pohoštění se bude pyšnit výborným, a přitom zdravým mlsáním!

Špalda je původní nešlechtěný druh pšenice, kterou v minulosti vytlačily jiné obilniny. Vy se však nenechte odradit její vyšší cenou. Investice se vám vrátí v zajímavé, lehce oříškové chuti cukroví a lepším zažívání, což během vánočních svátků jistě oceníte.

Špaldová celozrnná mouka se nám osvědčila ve slaných krekrech, sušenkách i lineckém cukroví. Spolu s kukuřičnou ji přidáváme také do třené bábovky a chleba. Nepovedl se nám z ní však pivní závin ani vánočka. Aby změna nebyla příliš razantní, je lepší zařazovat špaldovou mouku, obzvlášť celozrnnou, do receptů postupně. Kombinujte ji s bílou pšeničnou, pro začátek stačí nahradit jednu třetinu a postupně můžete vyzkoušet i čistě celozrnné pečení. Slané krekry i linecké hvězdičky ze špaldové mouky chutnají snad ještě lépe než z běžné pšeničné.

2 vánoční recepty se špaldovou moukou:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč