Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zdravé vánoční pečení: špaldová mouka

linecké cukroví
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Přisypte do těsta špaldovou mouku a vaše pohoštění se bude pyšnit výborným, a přitom zdravým mlsáním!

Špalda je původní nešlechtěný druh pšenice, kterou v minulosti vytlačily jiné obilniny. Vy se však nenechte odradit její vyšší cenou. Investice se vám vrátí v zajímavé, lehce oříškové chuti cukroví a lepším zažívání, což během vánočních svátků jistě oceníte.

Špaldová celozrnná mouka se nám osvědčila ve slaných krekrech, sušenkách i lineckém cukroví. Spolu s kukuřičnou ji přidáváme také do třené bábovky a chleba. Nepovedl se nám z ní však pivní závin ani vánočka. Aby změna nebyla příliš razantní, je lepší zařazovat špaldovou mouku, obzvlášť celozrnnou, do receptů postupně. Kombinujte ji s bílou pšeničnou, pro začátek stačí nahradit jednu třetinu a postupně můžete vyzkoušet i čistě celozrnné pečení. Slané krekry i linecké hvězdičky ze špaldové mouky chutnají snad ještě lépe než z běžné pšeničné.

2 vánoční recepty se špaldovou moukou:

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...