Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zdravé vánoční pečení: špaldová mouka

linecké cukroví
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Přisypte do těsta špaldovou mouku a vaše pohoštění se bude pyšnit výborným, a přitom zdravým mlsáním!

Špalda je původní nešlechtěný druh pšenice, kterou v minulosti vytlačily jiné obilniny. Vy se však nenechte odradit její vyšší cenou. Investice se vám vrátí v zajímavé, lehce oříškové chuti cukroví a lepším zažívání, což během vánočních svátků jistě oceníte.

Špaldová celozrnná mouka se nám osvědčila ve slaných krekrech, sušenkách i lineckém cukroví. Spolu s kukuřičnou ji přidáváme také do třené bábovky a chleba. Nepovedl se nám z ní však pivní závin ani vánočka. Aby změna nebyla příliš razantní, je lepší zařazovat špaldovou mouku, obzvlášť celozrnnou, do receptů postupně. Kombinujte ji s bílou pšeničnou, pro začátek stačí nahradit jednu třetinu a postupně můžete vyzkoušet i čistě celozrnné pečení. Slané krekry i linecké hvězdičky ze špaldové mouky chutnají snad ještě lépe než z běžné pšeničné.

2 vánoční recepty se špaldovou moukou:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...