Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 8-10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 341 g
Tuky 141 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý koláč oslazený agávovým sirupem, který jsme objevili v BioAbecedáři Hanky Zemanové, jsme si v redakci zamilovali. Hanka Zemanová v receptu používá – jak jinak – všechny suroviny v biokvalitě, my jsme v biokvalitě použili mouku, vejce a agávový sirup. Koláč je nejlepší ještě teplý. Doporučujeme ho proto ihned sníst, anebo si polovinu zamrazit.

Suroviny

krupice špaldová 100 g
celozrnná, lze použít i špaldovou celozrnnou mouku hrubě mletou + trocha na vysypání formy
polenta 100 g
instantní
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
vanilka 1 ČL
mletá, lze nahradit 2 lžičkami vanilkového extraktu
ve vaničce
máslo 140 g
změklé + trocha na vymazání formy
vejce 2 ks
velká
agávový sirup 180 ml
podle chuti
mražené lesní ovoce 500 g
povolené

1 Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Všechny suroviny (kromě ovoce) dejte do mísy a vyšlehejte ručním šlehačem nebo v robotu na hladké těsto. Pokud budete šlehat ručně, vyšlehejte nejdříve tvaroh s máslem a poté zašlehejte všechny zbývající ingredience. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte ovoce, jako do bublaniny.

3 Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte menší dortovou formu, vlijte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na zhruba 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Na ovoci rozhodně nešetřete, dodává koláči šťávu i svěžest.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč