Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

Skvělý koláč oslazený agávovým sirupem, který jsme objevili v BioAbecedáři Hanky Zemanové, jsme si v redakci zamilovali. Hanka Zemanová v receptu používá – jak jinak – všechny suroviny v biokvalitě, my jsme v biokvalitě použili mouku, vejce a agávový sirup. Koláč je nejlepší ještě teplý. Doporučujeme ho proto ihned sníst, anebo si polovinu zamrazit.

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8-10 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 100 g špaldové celozrnné krupice (lze použít i špaldovou celozrnnou mouku hrubě mletou) + trocha na vymazání formy
    • 100 g instantní polenty
    • 4 lžičky kypřicího prášku
    • 1 lžička mleté pravé vanilky anebo 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 500 g tvarohu ve vaničce
    • 140 g másla, změklého + trocha na vymazání formy
    • 2 velká vejce
    • 150–180 ml agávového sirupu, podle chuti
    • 4 lžíce citronové šťávy
    • 500 g mraženého ovoce (my jsme použili mix lesní směs), povoleného

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C.

2 Všechny suroviny (kromě ovoce) dejte do mísy a vyšlehejte ručním šlehačem nebo v robotu na hladké těsto. Pokud budete šlehat ručně, vyšlehejte nejdříve tvaroh s máslem a poté zašlehejte všechny zbývající ingredience. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte ovoce, jako do bublaniny.

3 Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte menší dortovou formu, vlijte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na zhruba 30 minut.

NĚCO NAVÍC

Na ovoci rozhodně nešetřete, dodává koláči šťávu i svěžest.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Netradiční mrkvový dort

Čokoládové minikoláčky

Pusinkový moka dort

Čokoládový dort

Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Tvarohové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář