Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 8-10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 341 g
Tuky 141 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý koláč oslazený agávovým sirupem, který jsme objevili v BioAbecedáři Hanky Zemanové, jsme si v redakci zamilovali. Hanka Zemanová v receptu používá – jak jinak – všechny suroviny v biokvalitě, my jsme v biokvalitě použili mouku, vejce a agávový sirup. Koláč je nejlepší ještě teplý. Doporučujeme ho proto ihned sníst, anebo si polovinu zamrazit.

Suroviny

krupice špaldová 100 g
celozrnná, lze použít i špaldovou celozrnnou mouku hrubě mletou + trocha na vysypání formy
polenta 100 g
instantní
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
vanilka 1 ČL
mletá, lze nahradit 2 lžičkami vanilkového extraktu
ve vaničce
máslo 140 g
změklé + trocha na vymazání formy
vejce 2 ks
velká
agávový sirup 180 ml
podle chuti
mražené lesní ovoce 500 g
povolené

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Všechny suroviny (kromě ovoce) dejte do mísy a vyšlehejte ručním šlehačem nebo v robotu na hladké těsto. Pokud budete šlehat ručně, vyšlehejte nejdříve tvaroh s máslem a poté zašlehejte všechny zbývající ingredience. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte ovoce, jako do bublaniny.

3

Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte menší dortovou formu, vlijte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na zhruba 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Na ovoci rozhodně nešetřete, dodává koláči šťávu i svěžest.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín