Skvělý koláč oslazený agávovým sirupem, který jsme objevili v BioAbecedáři Hanky Zemanové, jsme si v redakci zamilovali. Hanka Zemanová v receptu používá – jak jinak – všechny suroviny v biokvalitě, my jsme v biokvalitě použili mouku, vejce a agávový sirup. Koláč je nejlepší ještě teplý. Doporučujeme ho proto ihned sníst, anebo si polovinu zamrazit.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Všechny suroviny (kromě ovoce) dejte do mísy a vyšlehejte ručním šlehačem nebo v robotu na hladké těsto. Pokud budete šlehat ručně, vyšlehejte nejdříve tvaroh s máslem a poté zašlehejte všechny zbývající ingredience. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte ovoce, jako do bublaniny.
Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte menší dortovou formu, vlijte těsto, uhlaďte a dejte péct do vyhřáté trouby na zhruba 30 minut.
NĚCO NAVÍC
Na ovoci rozhodně nešetřete, dodává koláči šťávu i svěžest.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )