Skvělá, zdravá a rychle hotová chuťovka třeba k vínu.
Suroviny
mouka špaldová hladká
250
g
nejlépe chlebová
víno bílé
100
ml
suché
jogurt bílý
50
g
hustý
máslo
25
g
pokojová teplota
sůl
4
špetka
do těsta
semínka
libovolná (mák, lněné, sezam)
sůl vločková
na posypání
1 Suroviny zpracujte rukama na konzistentní a nelepivé těsto. To pak rozválejte na placku silnou cca 0,5 centimetru (mouka na vál není potřeba, těsto nelepí). Povrch posypte libovolnými semínky a hrubozrnnou solí – prsty semínka a sůl do těsta lehce zamáčkněte a tvořítky z něj vykrajujte krekry.
2 Troubu předehřejte na 160 °C. Krekry poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete studenou vodou (nejlíp to jde prsty) a pečte 20–30 minut.
TIPY & TRIKY
Semínka můžete také zapracovat do těsta a povrch jen posypat solí. Pokud chcete mít krekry zlatavé, vodu na potření nahraďte rozšlehaným vejcem.