Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldové krekry z vinného těsta
Špaldové krekry z vinného těsta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špaldové krekry z vinného těsta

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 185 g
Tuky 26 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá, zdravá a rychle hotová chuťovka třeba k vínu.

Suroviny

mouka špaldová hladká 250 g
nejlépe chlebová
suché
hustý
pokojová teplota
sůl 4 špetka
do těsta
semínka
libovolná (mák, lněné, sezam)
sůl vločková
na posypání

Postup

1

Suroviny zpracujte rukama na konzistentní a nelepivé těsto. To pak rozválejte na placku silnou cca 0,5 centimetru (mouka na vál není potřeba, těsto nelepí). Povrch posypte libovolnými semínky a hrubozrnnou solí – prsty semínka a sůl do těsta lehce zamáčkněte a tvořítky z něj vykrajujte krekry.

2

Troubu předehřejte na 160 °C. Krekry poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete studenou vodou (nejlíp to jde prsty) a pečte 20–30 minut.

TIPY & TRIKY
Semínka můžete také zapracovat do těsta a povrch jen posypat solí. Pokud chcete mít krekry zlatavé, vodu na potření nahraďte rozšlehaným vejcem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč