Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Sýrové prkénko s ořechy a datlemi

Sýrové prkénko s ořechy a datlemi

Francouzi sýry běžně podávají místo sladkého dezertu. Vyzkoušejte to jako oni nebo sýrové prkénko nabídněte jako chuťovku na party.
12. 12. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Připravit sýrové prkénko znamená vynaložit minimum námahy s maximálním efektem. Kupte tři až čtyři  druhy sýrů podle chuti a sortimentu v obchodě, od každého tak 150 g. Doporučujeme vzít po jednom z kategorií uvedených níže. Doplňte hrstí datlí a ořechů, a pokud máte, i nějakou pikantní zavařeninou, cibuládou či čatní.

KRÉMOVÉ SÝRY

  • brie, reblochon, camembert nebo vyzrálý smetanový hermelín

SÝRY S OŘÍŠKOVÝM NÁDECHEM

  • comté, ementál nebo stará gouda

SÝRY S MODROU PLÍSNÍ

  • Saint Augur, rokfór, Bleu d’Auvergne, výborný je i modřenín či Niva Premium

KOZÍ SÝRY

  • váleček s bílou plísní Sainte Maure nebo kozí sýry z malých českých biofarem (zamilovali jsme si lehce pikantní vyzrálý crottin z Krasolesí)

Francouz by si k sýrům dal víno, jako digestiv si však můžete dopřát i svůj oblíbený destilát.

REKLAMA

Přidat komentář