Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
jídlo na talíři
Unsplash.com

Prázdniny jsou za námi, ale podle kalendáře nám ještě zbývá pár letních týdnů. Pojďme si je pořádně vychutnat!

Rajčata, papriky, pórek, saláty, bylinky, houby – teprve nyní nastala ta pravá sklizeň čerstvých plodů, se kterými je radost vařit. Využijte je při přípravě jednoduchých večeří v pracovním týdnu.

  • Kuřecí prsa na liškách
    Nevýrazné kuřecí maso dokonale ochutí portské víno, česnek a tymián. Žlutooranžové lišky v lese s jistotou poznáte. Vynikají skvělou chutí a především pevnou konzistencí. Svůj tvar si zachovávají i po tepelné úpravě. Nerozvařují se, ani nerozpadají. V tomto receptu je můžete nahradit i jinými lesními houbami nebo hnědými žampiony. (recept)
  • Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
    V sezoně dejte přednost tuzemským paprikám, jsou plné cenných vitaminů a minerálních látek. Do třiceti minut jíte! (recept
  • Makrela s kari bramborami
    Využijte toho, že jsou brambory právě po sklizni, a nakrájejte je i se slupkou. Skrývá se pod ní nejvíc chuti a vitaminů.
  • Penne ricce s bylinkovým pestem
    Naprosto nezvykle si v tomto jídle nedopřejete salát čerstvý, ale tepelně upravený. Těstoviny provoní petrželka a tymián. (recept)
  • Polévka z rajčat a červené řepy
    Takhle chutná zeleninová zahrada. Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou, a to na plátky nebo na kostičky. Opéct ji můžete společně s krutony na plechu. (recept)

Související články