Prázdniny jsou za námi, ale podle kalendáře nám ještě zbývá pár letních týdnů. Pojďme si je pořádně vychutnat!
Rajčata, papriky, pórek, saláty, bylinky, houby – teprve nyní nastala ta pravá sklizeň čerstvých plodů, se kterými je radost vařit. Využijte je při přípravě jednoduchých večeří v pracovním týdnu.
- Kuřecí prsa na liškách
Nevýrazné kuřecí maso dokonale ochutí portské víno, česnek a tymián. Žlutooranžové lišky v lese s jistotou poznáte. Vynikají skvělou chutí a především pevnou konzistencí. Svůj tvar si zachovávají i po tepelné úpravě. Nerozvařují se, ani nerozpadají. V tomto receptu je můžete nahradit i jinými lesními houbami nebo hnědými žampiony. (recept) - Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
V sezoně dejte přednost tuzemským paprikám, jsou plné cenných vitaminů a minerálních látek. Do třiceti minut jíte! (recept - Makrela s kari bramborami
Využijte toho, že jsou brambory právě po sklizni, a nakrájejte je i se slupkou. Skrývá se pod ní nejvíc chuti a vitaminů. - Penne ricce s bylinkovým pestem
Naprosto nezvykle si v tomto jídle nedopřejete salát čerstvý, ale tepelně upravený. Těstoviny provoní petrželka a tymián. (recept) - Polévka z rajčat a červené řepy
Takhle chutná zeleninová zahrada. Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou, a to na plátky nebo na kostičky. Opéct ji můžete společně s krutony na plechu. (recept)