Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří pozdního léta

jídlo na talíři
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Prázdniny jsou za námi, ale podle kalendáře nám ještě zbývá pár letních týdnů. Pojďme si je pořádně vychutnat!

Rajčata, papriky, pórek, saláty, bylinky, houby – teprve nyní nastala ta pravá sklizeň čerstvých plodů, se kterými je radost vařit. Využijte je při přípravě jednoduchých večeří v pracovním týdnu.

  • Kuřecí prsa na liškách
    Nevýrazné kuřecí maso dokonale ochutí portské víno, česnek a tymián. Žlutooranžové lišky v lese s jistotou poznáte. Vynikají skvělou chutí a především pevnou konzistencí. Svůj tvar si zachovávají i po tepelné úpravě. Nerozvařují se, ani nerozpadají. V tomto receptu je můžete nahradit i jinými lesními houbami nebo hnědými žampiony. (recept)
  • Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem
    V sezoně dejte přednost tuzemským paprikám, jsou plné cenných vitaminů a minerálních látek. Do třiceti minut jíte! (recept
  • Makrela s kari bramborami
    Využijte toho, že jsou brambory právě po sklizni, a nakrájejte je i se slupkou. Skrývá se pod ní nejvíc chuti a vitaminů.
  • Penne ricce s bylinkovým pestem
    Naprosto nezvykle si v tomto jídle nedopřejete salát čerstvý, ale tepelně upravený. Těstoviny provoní petrželka a tymián. (recept)
  • Polévka z rajčat a červené řepy
    Takhle chutná zeleninová zahrada. Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou, a to na plátky nebo na kostičky. Opéct ji můžete společně s krutony na plechu. (recept)

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín