Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatová polévka s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3408 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 508 g
Tuky 35 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá polévka, která je hotová za 25 minut a na svou chvíli počká v mrazáku až tři měsíce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
na nudličky
vývar kuřecí 1 l
rajčatová passata - pyré 240 ml
konzerva, scezené, okapané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka hrst
větší hrst, nasekaná

Postup

1

Rozehřejte větší hrnec. Vlijte olej, vsypte cibuli i česnek a minutu restujte. Přihoďte kousky kuřecího masa a opékejte
4–5 minut. Přidejte vývar, rajčatové pyré, rajčata, bobkový list, fazole, cukr, sůl a pepř. Povařte deset minut.

2

Vychladlé přelijte do krabičky a dejte do mrazáku. Tam vydrží dva až tři měsíce.

JAK ROZMRAZIT: Polévku vyklopte do kastrolu a na co nejmenším plameni ji vařte, dokud nepovolí, pak přiveďte k varu. Přidejte těstoviny, vařte 8 minut a ozdobte petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...