Sytá polévka, která je hotová za 25 minut a na svou chvíli počká v mrazáku až tři měsíce.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nakrájená
česnek
1
stroužek
prolisovaný
kuřecí prsa
350
g
na nudličky
vývar kuřecí
1
l
rajčatová passata - pyré
240
ml
bobkový list
2
ks
fazole bílé
400
g
konzerva, scezené, okapané
moučkový cukr
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
špagety (těstoviny)
100
g
petrželka
hrst
větší hrst, nasekaná
Postup
1
Rozehřejte větší hrnec. Vlijte olej, vsypte cibuli i česnek a minutu restujte. Přihoďte kousky kuřecího masa a opékejte
4–5 minut. Přidejte vývar, rajčatové pyré, rajčata, bobkový list, fazole, cukr, sůl a pepř. Povařte deset minut.
2
Vychladlé přelijte do krabičky a dejte do mrazáku. Tam vydrží dva až tři měsíce.
JAK ROZMRAZIT: Polévku vyklopte do kastrolu a na co nejmenším plameni ji vařte, dokud nepovolí, pak přiveďte k varu. Přidejte těstoviny, vařte 8 minut a ozdobte petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24 rajských polévek, které vás nadchnou(24 receptů )