Rajčatová polévka s kuřetem

Rajčatová polévka s kuřetem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3332 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 494 g
Tuky 35 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá polévka, která je hotová za 25 minut a na svou chvíli počká v mrazáku až tři měsíce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
kuřecí prsa 350 g
řízky, na nudličky
vývar kuřecí 1 l
rajčatové pyré 240 ml
400 g
rajčta konzerva nasekaných
bobkový list 2 ks
fazole bílé 400 g
konzerva, scezené, okapané
moučkový cukr 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
špagety 100 g
petrželka hrst
větší hrst, nasekaná

Rozehřejte větší hrnec. Vlijte olej, vsypte cibuli i česnek a minutu restujte. Přihoďte kousky kuřecího masa a opékejte
4–5 minut. Přidejte vývar, rajčatové pyré, rajčata, bobkový list, fazole, cukr, sůl a pepř. Povařte deset minut. Vychladlé přelijte do krabičky a dejte do mrazáku. Tam vydrží dva až tři měsíce.

JAK ROZMRAZIT: Polévku vyklopte do kastrolu a na co nejmenším plameni ji vařte, dokud nepovolí, pak přiveďte k varu. Přidejte těstoviny, vařte 8 minut a ozdobte petrželkou.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit