0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatová polévka s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3408 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 508 g
Tuky 35 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá polévka, která je hotová za 25 minut a na svou chvíli počká v mrazáku až tři měsíce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
kuřecí prsa 350 g
na nudličky
vývar kuřecí 1 l
rajčatová passata - pyré 240 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
bobkový list 2 ks
fazole bílé 400 g
konzerva, scezené, okapané
moučkový cukr 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
špagety (těstoviny) 100 g
petrželka hrst
větší hrst, nasekaná

1 Rozehřejte větší hrnec. Vlijte olej, vsypte cibuli i česnek a minutu restujte. Přihoďte kousky kuřecího masa a opékejte
4–5 minut. Přidejte vývar, rajčatové pyré, rajčata, bobkový list, fazole, cukr, sůl a pepř. Povařte deset minut.

2 Vychladlé přelijte do krabičky a dejte do mrazáku. Tam vydrží dva až tři měsíce.

JAK ROZMRAZIT: Polévku vyklopte do kastrolu a na co nejmenším plameni ji vařte, dokud nepovolí, pak přiveďte k varu. Přidejte těstoviny, vařte 8 minut a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit