0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba na grilu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1246 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 86 g
Tuky 52 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná. Abychom si usnadnili práci a maso při obracení nepoškodili, grilovali jsme makrelu v ‚ochranném obalu‘, ve kterém se krásně propekla i s voňavou zeleninou.

Suroviny

makrela 4 ks
mražené
cibule 5 ks
fenykl 4 ks
čerstvý
rajče 6 ks
menších, rozpůlených
česnek 6 stroužků
na plátky
olivový olej
sůl
pepř

1Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.

2Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.

3Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Obchod Apetit