Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1203 kcal
Bílkoviny 89 g
Cukr 77 g
Tuky 52 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná. Abychom si usnadnili práci a maso při obracení nepoškodili, grilovali jsme makrelu v ‚ochranném obalu‘, ve kterém se krásně propekla i s voňavou zeleninou.

Suroviny

makrela 4 ks
mražené (např. Nowaco)
cibule 4 ks
nejlépe bílé
fenykl 4 ks
čerstvý
rajčata 6 ks
menších, rozpůlených
česnek 6 stroužky
na plátky
olivový olej
sůl
pepř
1. Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.
 
2.
Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.

3. Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.

Obchod Apetit