Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná. Abychom si usnadnili práci a maso při obracení nepoškodili, grilovali jsme makrelu v ‚ochranném obalu‘, ve kterém se krásně propekla i s voňavou zeleninou.
1Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.
2Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.
3Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní grilování: 13 receptů na gril(13 receptů)
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů)
Komentáře
Anonym
02.09.2007 13:14
Apetit 6/05