0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkovo-citronová bábovka
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 189
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5657 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 672 g
Tuky 259 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citronová kůra dodá bábovce svěžest, jogurt vláčnost a borůvky šťavnatost. Co chtít víc?

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
+ 1 lžička navíc
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
máslo 250 g
změklé
třtinový cukr 150 g
světlý
krupicový cukr 150 g
vejce 4 ks
velká
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit zakysanou smetanou
borůvky 2 hrnky
čerstvé
citronová kůra 2 PL
nastrouhaná z biocitronu
tuk
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
Na polevu
moučkový cukr 100 g
citronová šťáva
z jednoho citronu

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. V míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli.

2

V jiné míse při vysoké rychlosti utřete máslo a cukry do pěny. Zašlehejte vejce jedno po druhém, pak vanilku. Za pomalejšího šlehání přidejte moučnou směs ve třech dávkách, mezi nimi přidejte vždy polovinu jogurtu.

3

Borůvky a citronovou kůru promíchejte s 1 lžičkou mouky. Pak je zlehka vmíchejte do těsta. Těsto dejte do vymazané bábovkové formy a pečte 60–70 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. 

4

Bábovku nechte 20 minut chladnout a pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

5

Utřete přísady na polevu (měla by být řídká tak, aby stékala ze lžíce) a pokapejte jí bábovku.

NĚCO NAVÍC
Do těsta můžete vmíchat čerstvé i mražené borůvky; v případě, že použijete mražené, pečte bábovku asi o 10 minut déle.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč