Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánová bábovka s karamelovou polevou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 257
Do hodiny Snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5316 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 651 g
Tuky 253 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Banánová bábovka ze zakysané smetany je vlhká, voňavá a nebezpečně dobrá. A co teprve, když ji celou polijete karamelem? Vyzkoušejte recept a sami se přesvědčte.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
třtinový cukr 45 g
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mletá
menší, zralé, rozmačkané nahrubo
Na polevu
třtinový cukr 135 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo, krupicový a třtinový cukr ušlehejte do pěny.

3

Pak zašlehejte vejce jedno po druhém. Na směs prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte skořici, zakysanou smetanu a banány a promíchejte.

4

Dejte do formy na věnec nebo bábovku a pečte 40 minut. Až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou, bábovku z trouby vyndejte.

5

Nechte zchladnout, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

6

Mezitím na polevu v rendlíku zahřívejte cukr a smetanu, až se cukr rozpustí.

7

Zvyšte plamen a 8 minut za stálého míchání zprudka vařte do zhoustnutí.

8

Nechte zchladnout a přelijte bábovku.

NĚCO NAVÍC
Do bábovky využijete přezrálé banány s hnědými tečkami na slupce; naopak se vyhněte těm nedozrálým.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

16.05.2015 19:35

Skvelý recept s minimálnou námahou a maximálnym úspechom! :-)

Apetit magazín