Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Bábovka se zakysanou smetanou je vlhká, voňavá a nebezpečně dobrá.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Máslo, krupicový a třtinový cukr ušlehejte do pěny.
Pak zašlehejte vejce jedno po druhém. Na směs prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte skořici, zakysanou smetanu a banány a promíchejte.
Dejte do formy na věnec nebo bábovku a pečte 40 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou.
Nechte zchladnout, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Mezitím na polevu v rendlíku zahřívejte cukr a smetanu, až se cukr rozpustí.
Zvyšte plamen a 8 minut za stálého míchání zprudka vařte do zhoustnutí.
Nechte zchladnout a přelijte bábovku.
NĚCO NAVÍC
Do bábovky využijete přezrálé banány s hnědými tečkami na slupce; naopak se vyhněte těm nedozrálým.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(21 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Banana Bread neboli banánový chlebíček: 7 ověřených receptů(7 receptů)
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů)
Komentáře
Andrea Terenová
16.05.2015 19:35
Skvelý recept s minimálnou
Skvelý recept s minimálnou námahou a maximálnym úspechom! :-)