Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Banánová bábovka ze zakysané smetany je vlhká, voňavá a nebezpečně dobrá. A co teprve, když ji celou polijete karamelem? Vyzkoušejte recept a sami se přesvědčte.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Máslo, krupicový a třtinový cukr ušlehejte do pěny.
Pak zašlehejte vejce jedno po druhém. Na směs prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte skořici, zakysanou smetanu a banány a promíchejte.
Dejte do formy na věnec nebo bábovku a pečte 40 minut. Až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou, bábovku z trouby vyndejte.
Nechte zchladnout, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
Mezitím na polevu v rendlíku zahřívejte cukr a smetanu, až se cukr rozpustí.
Zvyšte plamen a 8 minut za stálého míchání zprudka vařte do zhoustnutí.
Nechte zchladnout a přelijte bábovku.
NĚCO NAVÍC
Do bábovky využijete přezrálé banány s hnědými tečkami na slupce; naopak se vyhněte těm nedozrálým.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů )
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )
- Banánový chlebíček: Jak zužitkovat banány s hnědou slupkou, které mají nejlepší za sebou(13 receptů )
Komentáře
Skvelý recept s minimálnou námahou a maximálnym úspechom! :-)