Banánová bábovka s karamelovou polevou

Banánová bábovka s karamelovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5316 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 651 g
Tuky 253 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořice, banány a karamel jsou k zbláznění dobrá kombinace. Bábovka se zakysanou smetanou je vlhká, voňavá a nebezpečně dobrá.

Suroviny

máslo 125 g
změklé
krupicový cukr 220 g
třtinový cukr 45 g
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
skořice 1 ČL
zakysaná smetana 180 g
banány 2 ks
menší, zralé, rozmačkané nahrubo
Na polevu
třtinový cukr 135 g
smetana ke šlehání 250 ml

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo, krupicový a třtinový cukr ušlehejte do pěny. Pak zašlehejte vejce jedno po druhém. Na směs prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte skořici, zakysanou smetanu a banány a promíchejte. Dejte do formy na věnec nebo bábovku a pečte 40 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte zchladnout, pak vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

2 Mezitím na polevu v rendlíku zahřívejte cukr a smetanu, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a 8 minut za stálého míchání zprudka vařte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a přelijte bábovku.

NĚCO NAVÍC
Do bábovky využijete přezrálé banány s hnědými tečkami na slupce; naopak se vyhněte těm nedozrálým.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit