Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinková strouhanka

Strohanka
ZDROJ: Flikr.com, Jane Charlesworth
sdílet:

Vyzkoušejte aromatickou strouhanku, která lákavě ovoní každé jídlo.

 

Pečivo nasucho opečte a v hmoždíři nahrubo roztlučte. Do strouhanky vsypte velkou hrst čerstvých nasekaných bylinek dle vlastního výběru (např. tymián, saturejku, rozmarýn, petržel, majoránku, dobromysl, pažitku...) a promíchejte. Směs je určena k přímé spotřebě. Strouhanku můžete připravit také s bylinkami sušenými a uchovávat v dóze na suchém místě.

Voňavou strouhanku použijte tradičně na obalování řízků, ve směsi s olivovým olejem pokryjte křupavou krustou zapékanou zeleninu, výborně s ní ochutíte také pečené brambory.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín