0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bylinková strouhanka

Strohanka
ZDROJ: Flikr.com, Jane Charlesworth
sdílet:

Vyzkoušejte aromatickou strouhanku, která lákavě ovoní každé jídlo.

 

Pečivo nasucho opečte a v hmoždíři nahrubo roztlučte. Do strouhanky vsypte velkou hrst čerstvých nasekaných bylinek dle vlastního výběru (např. tymián, saturejku, rozmarýn, petržel, majoránku, dobromysl, pažitku...) a promíchejte. Směs je určena k přímé spotřebě. Strouhanku můžete připravit také s bylinkami sušenými a uchovávat v dóze na suchém místě.

Voňavou strouhanku použijte tradičně na obalování řízků, ve směsi s olivovým olejem pokryjte křupavou krustou zapékanou zeleninu, výborně s ní ochutíte také pečené brambory.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit