Kdo říkal, že si nemůžete vánočního kapra obalit v bylinkové strouhance?
Suroviny
kapr
1
ks
maximálně 3 kg
vejce
4
ks
prošlehaná vidličkou
mouka pšeničná hladká
150
g
strouhanka
200
g
bylinková - viď něco navíc
rostlinný olej
přepuštěné, poměr másla a oleje - 1:1
Postup
1
Z kapra odřízněte hlavu, ocas a vyjměte páteř – získáte tak dva filety. Po celé jejich délce udělejte do masa zářezy, jeden vedle druhého, jen dávejte pozor, abyste neprořízli kůži. Takto narušíte všechny drobné kostičky a při jídle se tak nemusíte bát, že vám zaskočí.
2
Rybu klasicky naporcujte, osolte a obalte v trojobalu – nejdřív v hladké mouce, pak v lehce našlehaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance.
3
Smažte na rostlinném oleji smíchaném s přepuštěným máslem dozlatova.
Něco navíc:
Jak vyrobit bylinkovou strouhanku? Čerstvý toustový chleba promíchat s hrstí čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petržel, tymián či kopr)