Kapr v bylinkové strouhance

Kapr v bylinkové strouhance

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1247 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 96 g
Tuky 52 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říkal, že si nemůžete vánočního kapra obalit v bylinkové strouhance?

Suroviny

kapr 1 ks
maximálně 3 kg
vejce 4 ks
prošlehaná vidličkou
mouka pšeničná hladká 150 g
200 g
bylinková strouhanka čerstvý toustový chleba promíchat s hrstí čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petržel, tymián či kopr)
rostlinný olej
máslo
přepuštěné, poměr másla a oleje - 1:1

1 Z kapra odřízněte hlavu, ocas a vyjměte páteř – získáte tak dva filety. Po celé jejich délce udělejte do masa zářezy, jeden vedle druhého, jen dávejte pozor, abyste neprořízli kůži. Takto narušíte všechny drobné kostičky a při jídle se tak nemusíte bát, že vám zaskočí.

2 Rybu klasicky naporcujte, osolte a obalte v trojobalu – nejdřív v hladké mouce, pak v lehce našlehaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte na rostlinném oleji smíchaném s přepuštěným máslem dozlatova.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit