Kapr v bylinkové strouhance

Kapr v bylinkové strouhance

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1247 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 96 g
Tuky 52 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kdo říkal, že si nemůžete vánočního kapra obalit v bylinkové strouhance?

Suroviny

kapr 1 ks
maximálně 3 kg
vejce 4 ks
prošlehaná vidličkou
mouka pšeničná hladká 150 g
200 g
bylinková strouhanka čerstvý toustový chleba promíchat s hrstí čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petržel, tymián či kopr)
rostlinný olej
máslo
přepuštěné, poměr másla a oleje - 1:1

1 Z kapra odřízněte hlavu, ocas a vyjměte páteř – získáte tak dva filety. Po celé jejich délce udělejte do masa zářezy, jeden vedle druhého, jen dávejte pozor, abyste neprořízli kůži. Takto narušíte všechny drobné kostičky a při jídle se tak nemusíte bát, že vám zaskočí.

2 Rybu klasicky naporcujte, osolte a obalte v trojobalu – nejdřív v hladké mouce, pak v lehce našlehaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte na rostlinném oleji smíchaném s přepuštěným máslem dozlatova.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit