Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1955 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 250 g
Tuky 54 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říkal, že si nemůžete vánočního kapra obalit v bylinkové strouhance?

Suroviny

kapr 1 ks
maximálně 3 kg
vejce 4 ks
prošlehaná vidličkou
strouhanka 200 g
bylinková - viď něco navíc
rostlinný olej
přepuštěné, poměr másla a oleje - 1:1

Postup

1

Z kapra odřízněte hlavu, ocas a vyjměte páteř – získáte tak dva filety. Po celé jejich délce udělejte do masa zářezy, jeden vedle druhého, jen dávejte pozor, abyste neprořízli kůži. Takto narušíte všechny drobné kostičky a při jídle se tak nemusíte bát, že vám zaskočí.

 
2

Rybu klasicky naporcujte, osolte a obalte v trojobalu – nejdřív v hladké mouce, pak v lehce našlehaném vajíčku a nakonec v bylinkové strouhance.

 
3

Smažte na rostlinném oleji smíchaném s přepuštěným máslem dozlatova.

Něco navíc: 
Jak vyrobit bylinkovou strouhanku? Čerstvý toustový chleba promíchat s hrstí čerstvých, najemno nasekaných bylinek (petržel, tymián či kopr)

Apetit magazín