Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co je dekantace

dekantace vína
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Pokud na dně lahve vína vznikl sediment, snadno se ho zbavíte.

 

Dekantací se rozumí opatrné přelití vína z originální lahve do dekantační karafy. Sediment vzniká zráním (usazeniny barviva a taninů) proto, že vína zrají v lahvích po delší dobu. Většina vysoce jakostních červených vín se plní do lahve bez předešlé filtrace.

Dekantací se také víno provzdušní, otevře a harmonizuje se chuť a vůně. Dekantují se především starší vína, červená i bílá, ale i mladá vína, liší se dobou.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč