Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí je nejlepší: rajské čatní

Domácí je nejlepší: rajské čatní
sdílet:

Pikantně sladkokyselá dobrota šmrncnutá indickou kuchyní se připraví téměř sama. Skvělá ke grilované rybě nebo jako součást chuťovek a obložených chlebů.

 

Co budete potřebovat?

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky hnědých nebo černých hořčičných semen
  • 1 sušená chilli paprička, rozdrobená 
  • 8–10 listů kaffirové limety (koupíte mražené v obchodech s asijskými potravinami, sušené prodává Marks&Spencer)
  • 2 červené cibule, nakrájené nadrobno 
  • 50 g zázvoru, oloupaného a nasekaného 
  • 2x 400g konzerva krájených rajčat 
  • 75 g rozinek, propláchnutých
  • 3 lžíce krupicového cukru 
  • 100 ml bílého vinného octa

Jak do toho:

  1. Rozpalte pánev s olejem. Přidejte hořčičná semena, chilli a kaffirové listy (pokud použijete sušené, přidejte je až s rajčaty). Opékejte asi půl minuty, dokud se neuvolní aroma.
  2. Přisypte cibuli a zázvor a opékejte na mírném ohni a pod poklicí doměkka.
  3. Vmíchejte rajčata, rozinky, cukr a ocet a vařte odkryté 15 minut, do zhoustnutí. Chuť by měla být pikantně sladkokyselá.
  4. Chcete-li, ještě čatní přislaďte a podávejte teplé či o pokojové teplotě.

Něco navíc!

Konzervovaná rajčata nahraďte rajčaty ze zahrádky, ale pořádně vyzrálými, a vařte je o chvíli déle.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

14.08.2015 20:15

Výborné

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...