0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí je nejlepší: rajské čatní

Domácí je nejlepší: rajské čatní
sdílet:

Pikantně sladkokyselá dobrota šmrncnutá indickou kuchyní se připraví téměř sama. Skvělá ke grilované rybě nebo jako součást chuťovek a obložených chlebů.

 

Co budete potřebovat?

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky hnědých nebo černých hořčičných semen
  • 1 sušená chilli paprička, rozdrobená 
  • 8–10 listů kaffirové limety (koupíte mražené v obchodech s asijskými potravinami, sušené prodává Marks&Spencer)
  • 2 červené cibule, nakrájené nadrobno 
  • 50 g zázvoru, oloupaného a nasekaného 
  • 2x 400g konzerva krájených rajčat 
  • 75 g rozinek, propláchnutých
  • 3 lžíce krupicového cukru 
  • 100 ml bílého vinného octa

Jak do toho:

  1. Rozpalte pánev s olejem. Přidejte hořčičná semena, chilli a kaffirové listy (pokud použijete sušené, přidejte je až s rajčaty). Opékejte asi půl minuty, dokud se neuvolní aroma.
  2. Přisypte cibuli a zázvor a opékejte na mírném ohni a pod poklicí doměkka.
  3. Vmíchejte rajčata, rozinky, cukr a ocet a vařte odkryté 15 minut, do zhoustnutí. Chuť by měla být pikantně sladkokyselá.
  4. Chcete-li, ještě čatní přislaďte a podávejte teplé či o pokojové teplotě.

Něco navíc!

Konzervovaná rajčata nahraďte rajčaty ze zahrádky, ale pořádně vyzrálými, a vařte je o chvíli déle.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

Ledererová Milada

Výborné

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč