Čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.
1 Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.
2 Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.
3 Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)
- Čatní: 17 receptů na dokonalou indickou pochoutku (17 receptů)