Hruškové čatní

Hruškové čatní

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (54)
Více než hodinu Snadné Na cca 4 ks 350ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 341 g
Tuky 3 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.

Suroviny

cibule červená 5 ks
šalotka 5 ks
cibule perlová 190 g
naložené
hrušky 400 g
víno bílé 175 ml
balzamikový ocet 150 ml
bílý
hořčičné semínko 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
hnědý cukr 100 g
rozinky 80 g
propláchnuté

1 Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.

2 Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.

3 Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit