Čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.
Suroviny
cibule červená
5
ks
šalotka
5
ks
cibule perlová
190
g
naložené
hruška
400
g
víno bílé
175
ml
balzamikový ocet
150
ml
bílý
hořčičné semínko
1
ČL
skořice
1
ČL
mletá
hnědý cukr
100
g
rozinky
80
g
propláchnuté
1 Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.
2 Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.
3 Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů)
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)
- Čatní: Připravte si dokonalou indickou pochoutku na 17 způsobů. Hodí se k chlebu, zelenině i masu(17 receptů)