Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hruškové čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 90
Do 75 minut Snadné Na cca 4 ks 350ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 341 g
Tuky 3 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hruškové čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba. Sladkokyselou kombinaci podtrhne naložená perlová cibulka a hrušky se skořicí. Luxusní studená omáčka, se kterou zazáříte.

Suroviny

naložené
hruška 400 g
balzamikový ocet 150 ml
bílý
hořčičné semínko 1 ČL
mletá
hnědý cukr 100 g
propláchnuté

Postup

1

Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.

2

Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.

3

Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...