Hruškové čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba. Sladkokyselou kombinaci podtrhne naložená perlová cibulka a hrušky se skořicí. Luxusní studená omáčka, se kterou zazáříte.
Suroviny
cibule červená
5
ks
šalotka
5
ks
cibule perlová
190
g
naložené
hruška
400
g
víno bílé
175
ml
balzamikový ocet
150
ml
bílý
hořčičné semínko
1
ČL
skořice
1
ČL
mletá
hnědý cukr
100
g
rozinky
80
g
propláchnuté
Postup
1
Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.
2
Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.
3
Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
- Pochutnejte si na sladkých hruškách: recepty od koláčů a muffinů až po netradiční hruškový med(63 receptů )
- Čatní: Připravte si dokonalou indickou pochoutku na 17 způsobů. Hodí se k chlebu, zelenině i masu(17 receptů )
- Zpracujte úrodu ze zahrádky, než uhodí první mrazíky. Připravte si kečup, chilli omáčku, kysané zelí i hrušková povidla(23 receptů )