Hruškové čatní

Hruškové čatní

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (54)
Více než hodinu Snadné Na cca 4 ks 350ml sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1682 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 341 g
Tuky 3 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.

Suroviny

cibule červená 5 ks
šalotka 5 ks
cibule perlová 190 g
naložené
hrušky 400 g
víno bílé 175 ml
balzamikový ocet 150 ml
bílý
hořčičné semínko 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
hnědý cukr 100 g
rozinky 80 g
propláchnuté

1 Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.

2 Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.

3 Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit