0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čerstvé kokosové čatní

Čerstvé kokosové čatní

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6246 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 387 g
Tuky 345 g
Vláknina 431 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle omáčka v indickém stylu ve vás vyvolá vzpomínky i cestovatelskou touhu.

Suroviny

kokos 200 g
čerstvý, strouhaný, plus tři lžíce kokosové vody
chilli paprička 4 ks
zelená, bez semen, nahrubo
tamarindová pasta 2 PL
nebo citronová šťáva
sůl 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
hořčičné semínko 1 ČL
lze nahradit bílými
kari koření 12
nebo muráji, lze vynechat

1 Rozmixujte kokos i s vodou, chilli, tamarindem a solí.

2 V pánvi na oleji opražte kari listy a hořčičná semínka, až začnou praskat. Smíchejte s kokosovou směsí.

3 Podávejte jako předkrm s rájtou a plackami páppadam, doplňte třeba kupovaným mangovým čatní či jinou indickou pochoutkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit