0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dopřejte si sezonní kůzlečí maso

kůzlečí špízy
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kůzlečí maso považovaly naše babičky za sváteční nedělní jídlo. I proto patří nedílně k jaru a velikonočním oslavám.

Jemná chuť

Kůzlečí maso má na rozdíl od skopového krásně jemnou, jakoby máslovou chuť. V dubnu má svoji sezonu a při správné úpravě se přímo rozplývá na jazyku. Nejlepší je pečené na česneku nebo obalené jako řízek.

Při nákupu

Kůzlečí maso je šedobílé až narůžovělé (maso ze starších zvířat je červené), obsahuje hodně bílkovin a málo tuku a cholesterolu. Kůzlečí maso doporučujeme objednat na některé z biofarem. Jejich přehled najdete na www.biospotrebitel.cz.

S čím kombinovat

Jemné kůzlečí maso ovoňte šalvějí, česnekem, vínem či novým kořením.

Připravila Karolina Konečná

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč