0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dopřejte si sezonní kůzlečí maso

kůzlečí špízy
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kůzlečí maso považovaly naše babičky za sváteční nedělní jídlo. I proto patří nedílně k jaru a velikonočním oslavám.

Jemná chuť

Kůzlečí maso má na rozdíl od skopového krásně jemnou, jakoby máslovou chuť. V dubnu má svoji sezonu a při správné úpravě se přímo rozplývá na jazyku. Nejlepší je pečené na česneku nebo obalené jako řízek.

Při nákupu

Kůzlečí maso je šedobílé až narůžovělé (maso ze starších zvířat je červené), obsahuje hodně bílkovin a málo tuku a cholesterolu. Kůzlečí maso doporučujeme objednat na některé z biofarem. Jejich přehled najdete na www.biospotrebitel.cz.

S čím kombinovat

Jemné kůzlečí maso ovoňte šalvějí, česnekem, vínem či novým kořením.

Připravila Karolina Konečná

Související články

Velikonoční jehněčí a kůzlečí
  • Zajímavosti

Velikonoční jehněčí a kůzlečí

Co: Velikonoční menuKdy: 31. března 2010 od 19 hodinKde: Fluidum restaurant, Lucemburská 1497/6, Praha 3 Za kolik: 1190 Kč Info: www.fluidumrestaurant.cz Menu obsahuje: – Aperitiv: Lambrusco d’Emilia, Camillo Donati – Kozí sýr z...
Jak uvařit jehněčí, skopové a kůzlečí
  • Zajímavosti

Jak uvařit jehněčí, skopové a kůzlečí

Co: Kurz vaření – jehněčí, skopové, kůzlečíKdy: 2. dubna 2010 od 16.30Kde: Studio Divoká vařečka, Pekárenská 6, BrnoZa kolik: 2300 KčInfo: www.divoka-varecka.cz ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit