Kůzlečí maso považovaly naše babičky za sváteční nedělní jídlo. I proto patří nedílně k jaru a velikonočním oslavám.
Jemná chuť
Kůzlečí maso má na rozdíl od skopového krásně jemnou, jakoby máslovou chuť. V dubnu má svoji sezonu a při správné úpravě se přímo rozplývá na jazyku. Nejlepší je pečené na česneku nebo obalené jako řízek.
Při nákupu
Kůzlečí maso je šedobílé až narůžovělé (maso ze starších zvířat je červené), obsahuje hodně bílkovin a málo tuku a cholesterolu. Kůzlečí maso doporučujeme objednat na některé z biofarem. Jejich přehled najdete na www.biospotrebitel.cz.
S čím kombinovat
Jemné kůzlečí maso ovoňte šalvějí, česnekem, vínem či novým kořením.
Připravila Karolina Konečná