Kůzlečí maso je opomíjená lahůdka s jemnou mléčnou chutí. Vložte kýtu nebo plec do jednoduché marinády a pak společně s novými bramborami do trouby. Po hodině vyndáte z trouby senzačně voňavou pečínku, na které si pochutná celá rodina.
Suroviny
Postup
Do masa udělejte tenkým nožem otvory a prošpikujte je česnekem. Do dírek zároveň zastrčte úštipky rozmarýnu. Rozpusťte máslo, promíchejte ho s vínem a do této marinády maso naložte. Nechte v chladu asi 4 hodiny, nebo přes noc odpočinout. Občas obraťte.
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso vyjměte z marinády. Pokud chcete, můžete ho svázat kuchyňským provázkem, aby drželo hezký tvar.
Dobře omyté malé brambory 10 minut předvařte, slijte je a nařízněte. Dejte je do pekáče a promíchejte s rozpuštěným sádlem. Mezi brambory položte kůzlečí maso, přelijte marinádou a vše osolte a opepřete.
Pečte asi hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Před podáváním odstraňte provázek.