Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kůzlečí pečeně s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 36
Do 90 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2868 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 157 g
Tuky 126 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůzlečí maso je opomíjená lahůdka s jemnou mléčnou chutí. Vložte kýtu nebo plec do jednoduché marinády a pak společně s novými bramborami do trouby. Po hodině vyndáte z trouby senzačně voňavou pečínku, na které si pochutná celá rodina.

Suroviny

kýta nebo plec
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 2 stroužky
na nudličky
rozmarýn 2 snítky

Postup

1

Do masa udělejte tenkým nožem otvory a prošpikujte je česnekem. Do dírek zároveň zastrčte úštipky rozmarýnu. Rozpusťte máslo, promíchejte ho s vínem a do této marinády maso naložte. Nechte v chladu asi 4 hodiny, nebo přes noc odpočinout. Občas obraťte.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso vyjměte z marinády. Pokud chcete, můžete ho svázat kuchyňským provázkem, aby drželo hezký tvar.

3

Dobře omyté malé brambory 10 minut předvařte, slijte je a nařízněte. Dejte je do pekáče a promíchejte s rozpuštěným sádlem. Mezi brambory položte kůzlečí maso, přelijte marinádou a vše osolte a opepřete.

4

Pečte asi hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Před podáváním odstraňte provázek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...