0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kůzlečí pečeně s bramborami

Kůzlečí pečeně s bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2924 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 157 g
Tuky 126 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůzlečí maso je opomíjená lahůdka s jemnou mléčnou chutí.

Suroviny

kůzlečí maso 1.2 kg
kýta nebo plec
sůl
máslo 3 PL
víno bílé 100 ml
česnek 2 stroužky
na nudličky
rozmarýn 2 snítky
brambory 800 g
nové
sádlo 40 g

1 Do masa udělejte tenkým nožem otvory a prošpikujte je česnekem. Do dírek zároveň zastrčte úštipky rozmarýnu. Rozpusťte máslo, promíchejte ho s vínem a do této marinády maso naložte. Nechte v chladu asi 4 hodiny, nebo přes noc odpočinout. Občas obraťte.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Maso vyjměte z marinády. Pokud chcete, můžete ho svázat kuchyňským provázkem, aby drželo hezký tvar.

3 Dobře omyté malé brambory 10 minut předvařte, slijte je a nařízněte. Dejte je do pekáče a promíchejte s rozpuštěným sádlem. Mezi brambory položte kůzlečí maso, přelijte marinádou a vše osolte a opepřete.

4 Pečte asi hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou. Před podáváním odstraňte provázek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit