0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na lesní plody z mrazáku

Bobule - jahody, borůvky, ostružiny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chcete dozdobit dezerty zamraženým lesním ovocem, ale bojíte se, že vám po vytažení z mrazáku nehezky rozbředne? Víme, jak na něj.

 

Jestliže chcete mražené drobné ovoce podávat nevařené, nechte ho pomalu povolovat v chladničce a podávejte, dokud ještě úplně neroztálo – nejlépe s kontrastní teplou omáčkou z bílé čokolády.

Černý, bílý i červený rybíz stejně jako maliny a ostružiny můžete přímo z mrazáku vložit do rendlíku se lžící vody a cukrem podle chuti, prohřát a podávat s vanilkovou zmrzlinou, která k teplé ovocné šťávě svým chladem vytvoří chutný protiklad.

Mražené maliny nebo ostružiny můžete také ještě zmrzlé poprášit moukou a přidat do těsta na bábovku nebo srnčí hřbet.

Související články

Bobule: Proč je nejoblíbenější ovoce léta tak zdravé?
  • Zajímavosti

Bobule: Proč je nejoblíbenější ovoce léta tak zdravé?

Borůvky, jahody, rybíz a maliny se v létě těší u lidí velké oblibě. Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby lidé konzumovali alespoň 400 gramů ovoce denně. Pokud zahrnete do toho množství výše zmíněné bobuloviny, postaráte se tak o...
5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit