Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na lesní plody z mrazáku

Bobule - jahody, borůvky, ostružiny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chcete dozdobit dezerty zamraženým lesním ovocem, ale bojíte se, že vám po vytažení z mrazáku nehezky rozbředne? Víme, jak na něj.

 

Jestliže chcete mražené drobné ovoce podávat nevařené, nechte ho pomalu povolovat v chladničce a podávejte, dokud ještě úplně neroztálo – nejlépe s kontrastní teplou omáčkou z bílé čokolády.

Černý, bílý i červený rybíz stejně jako maliny a ostružiny můžete přímo z mrazáku vložit do rendlíku se lžící vody a cukrem podle chuti, prohřát a podávat s vanilkovou zmrzlinou, která k teplé ovocné šťávě svým chladem vytvoří chutný protiklad.

Mražené maliny nebo ostružiny můžete také ještě zmrzlé poprášit moukou a přidat do těsta na bábovku nebo srnčí hřbet.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín