0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na lesní plody z mrazáku

Bobule - jahody, borůvky, ostružiny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chcete dozdobit dezerty zamraženým lesním ovocem, ale bojíte se, že vám po vytažení z mrazáku nehezky rozbředne? Víme, jak na něj.

 

Jestliže chcete mražené drobné ovoce podávat nevařené, nechte ho pomalu povolovat v chladničce a podávejte, dokud ještě úplně neroztálo – nejlépe s kontrastní teplou omáčkou z bílé čokolády.

Černý, bílý i červený rybíz stejně jako maliny a ostružiny můžete přímo z mrazáku vložit do rendlíku se lžící vody a cukrem podle chuti, prohřát a podávat s vanilkovou zmrzlinou, která k teplé ovocné šťávě svým chladem vytvoří chutný protiklad.

Mražené maliny nebo ostružiny můžete také ještě zmrzlé poprášit moukou a přidat do těsta na bábovku nebo srnčí hřbet.

Související články

Bobule: Proč je nejoblíbenější ovoce léta tak zdravé?
  • Zajímavosti

Bobule: Proč je nejoblíbenější ovoce léta tak zdravé?

Borůvky, jahody, rybíz a maliny se v létě těší u lidí velké oblibě. Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby lidé konzumovali alespoň 400 gramů ovoce denně. Pokud zahrnete do toho množství výše zmíněné bobuloviny, postaráte se tak o...
5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit