0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skládaný dort s černým rybízem

Skládaný dort s černým rybízem

2.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8012 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 744 g
Tuky 504 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Fantastický, hodně sytý dezert. Bohužel se špatně krájí na menší dílky, proto máte-li možnost, vychutnávejte si jeden řez ve dvou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
krupicový cukr 4 PL
vanilkový cukr 1 bal
sůl 1 špetka
víno bílé 2 PL
máslo 175 g
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 125 g
krupicový cukr 3 PL
vanilkový cukr 1 bal
vanilkový extrakt 1 PL
máslo 75 g
mandle 80 g
nasekané
Na plnění
250 g
černorybízová marmeláda
vodka 2 PL
3 bal
ztužovač šlehačky
vanilkový cukr 1 bal
moučkový cukr 1 PL
smetana ke šlehání 750 ml

Z mouky, kypřicího prášku, obou cukrů, soli, bílého vína a másla vytvořte pevnou hmotu, zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu v lednici.

Z mouky, obou cukrů, vanilky a másla vyrobte drobenku a tu také uložte do chladničky. Těsto vyndejte a rozdělte na čtyři díly. Každý vyválejte na pečicím papíru na placku o průměru 26 cm (viz Tipy & triky), posypte čtvrtinou mandlí a drobenky. Každou upečte zvlášť při teplotě 180 °C, trvá to asi 12 minut. Po upečení každou placku hned nakrájejte na dvanáct výsečí.

Až budou placky upečené, nakrájené a vychladlé, můžete začít natírat a skládat. Smetanu vyšlehejte s oběma cukry a ztužovačem, marmeládu propasírujte, zahřejte a smíchejte s vodkou. Nakrájené korpusy poskládejte do kola, natřete vždy smetanou, pokapejte marmeládou a přiklopte dalšími díly. Skládejte tak, aby mezery mezi dílky vycházely nad sebe.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít jedno kolo na skládaný dort jako druhé, obtáhněte si na pečicí papír tužkou formu o průměru 26 cm nebo kružítkem kruh
o poloměru 13 cm. Těsto pak vyvalujte z druhé strany, aby nechytlo barvu.

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit