Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6/5 Počet hodnocení: 10
Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8012 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 744 g
Tuky 504 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Fantastický, hodně sytý dezert. Bohužel se špatně krájí na menší dílky, proto máte-li možnost, vychutnávejte si jeden řez ve dvou.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
sůl 1 špetka
máslo 175 g
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 125 g
vanilkový extrakt 1 PL
nasekané
Na plnění
250 g
černorybízová marmeláda
vodka 2 PL
3 bal
ztužovač šlehačky

Z mouky, kypřicího prášku, obou cukrů, soli, bílého vína a másla vytvořte pevnou hmotu, zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu v lednici.

Z mouky, obou cukrů, vanilky a másla vyrobte drobenku a tu také uložte do chladničky. Těsto vyndejte a rozdělte na čtyři díly. Každý vyválejte na pečicím papíru na placku o průměru 26 cm (viz Tipy & triky), posypte čtvrtinou mandlí a drobenky. Každou upečte zvlášť při teplotě 180 °C, trvá to asi 12 minut. Po upečení každou placku hned nakrájejte na dvanáct výsečí.

Až budou placky upečené, nakrájené a vychladlé, můžete začít natírat a skládat. Smetanu vyšlehejte s oběma cukry a ztužovačem, marmeládu propasírujte, zahřejte a smíchejte s vodkou. Nakrájené korpusy poskládejte do kola, natřete vždy smetanou, pokapejte marmeládou a přiklopte dalšími díly. Skládejte tak, aby mezery mezi dílky vycházely nad sebe.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete mít jedno kolo na skládaný dort jako druhé, obtáhněte si na pečicí papír tužkou formu o průměru 26 cm nebo kružítkem kruh
o poloměru 13 cm. Těsto pak vyvalujte z druhé strany, aby nechytlo barvu.

Komentáře

27.07.2014 15:49

asi to zvládnu i bez návodu, jen nevím proč???

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč