0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněný medový perník se smetanou

Plněný medový perník se smetanou

2.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6349 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 797 g
Tuky 255 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý perník, jak ho ještě neznáte!

Suroviny

žloutek 3 ks
med 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
slunečnicový olej 8 PL
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 1 ČL
tlučený
kardamom 1 špetka
nemusí být
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
mouka pšeničná hladká 750 g
rybízový džem
na potření
rozinky 2 hrsti
namočené v rumu
ořechy 2 hrsti
směs, nasekané, namočené v rumu
na potření

1 Žloutky utřete do pěny s medem. Postupně vmíchejte olej, skořici a tlučený hřebíček, kardamom, šťávu a kůru z citronu. Nakonec pomalu přisypávejte mouku prosátou s kypřicím práškem tak, aby vzniklo tužší těsto (nemusíte spotřebovat celé množství). Nechte asi 15 minut odpočinout.

2 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Těsto rozdělte na poloviny a z každé vyválejte placku velikosti plechu. Spodní placku položte na plech a potřete ji marmeládou. Navršte rozinky i ořechy a zakryjte druhou plackou. Pečte asi půl hodiny. Po vychladnutí potřete zakysanou smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč