Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6349 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 797 g
Tuky 255 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý perník, jak ho ještě neznáte!

Suroviny

med 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
slunečnicový olej 8 PL
mletá
tlučený
kardamom 1 špetka
nemusí být
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
rybízový džem
na potření
rozinky 2 hrsti
namočené v rumu
ořechy 2 hrsti
směs, nasekané, namočené v rumu
na potření

Postup

1

Žloutky utřete do pěny s medem. Postupně vmíchejte olej, skořici a tlučený hřebíček, kardamom, šťávu a kůru z citronu. Nakonec pomalu přisypávejte mouku prosátou s kypřicím práškem tak, aby vzniklo tužší těsto (nemusíte spotřebovat celé množství). Nechte asi 15 minut odpočinout.

2

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Těsto rozdělte na poloviny a z každé vyválejte placku velikosti plechu. Spodní placku položte na plech a potřete ji marmeládou. Navršte rozinky i ořechy a zakryjte druhou plackou. Pečte asi půl hodiny. Po vychladnutí potřete zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč