0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněný medový perník se smetanou

Plněný medový perník se smetanou

2.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6349 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 797 g
Tuky 255 g
Vláknina 101 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý perník, jak ho ještě neznáte!

Suroviny

žloutek 3 ks
med 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
slunečnicový olej 8 PL
skořice 1 ČL
mletá
hřebíček 1 ČL
tlučený
kardamom 1 špetka
nemusí být
citron 1 ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
mouka pšeničná hladká 750 g
rybízový džem
na potření
rozinky 2 hrsti
namočené v rumu
ořechy 2 hrsti
směs, nasekané, namočené v rumu
zakysaná smetana
na potření

1 Žloutky utřete do pěny s medem. Postupně vmíchejte olej, skořici a tlučený hřebíček, kardamom, šťávu a kůru z citronu. Nakonec pomalu přisypávejte mouku prosátou s kypřicím práškem tak, aby vzniklo tužší těsto (nemusíte spotřebovat celé množství). Nechte asi 15 minut odpočinout.

2 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Těsto rozdělte na poloviny a z každé vyválejte placku velikosti plechu. Spodní placku položte na plech a potřete ji marmeládou. Navršte rozinky i ořechy a zakryjte druhou plackou. Pečte asi půl hodiny. Po vychladnutí potřete zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit