Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zbavit květák drobné havěti

karfiól
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Často se stává, že koupíte-li květák nebo brokolici, skrývá se v drobných růžičkách různá havěť, které se prostým omytím zbavujeme jen stěží. Poradíme vám dnes, jak se zbavit nejen havěti, ale také nepříjemného zápachu při vaření.

 

Květák či brokolici zbavíme havěti tak, že zeleninu napřed namočíme do vody s octem. Stejnou službu spolehlivě vykoná i slaná voda. Pokud nám brokolice nebo květák při vaření jemně řečeno nevoní, přidáme do vody pár kousků bobkového listu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...