Oblíbené krémové polévky, hladké a husté, senzačně zahřejí. Vždyť v páteční podvečer bývá v chalupě ještě chladno!
Suroviny
květák
1
ks
brokolice
1
ks
vývar zeleninový
2
l
lze nahradit kuřecím vývarem
máslo
50
g
krémový sýr
100
g
smetana
100
ml
sůl
pepř
Postup
1
Květák a brokolici rozeberte na malé růžičky, zdřevnatělou část košťálů odstraňte a zbytek nakrájejte na drobno.
2
V hrnci na středním plameni rozehřejte máslo, přisypte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte.
3
Zalijte studeným vývarem a dobře promíchejte. Uveďte do varu.
4
Asi po deseti minutách vsypte květák s brokolicí, osolte, opepřete a vařte na středním ohni ještě asi patnáct minut.
5
Ke konci přidejte smetanu a tavený sýr; promíchejte, aby se úplně rozpustil. Polévka bude díky tomu hladká a krémovitá.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )
- Nechte placičky na jindy – květák 24x jinak(33 receptů )
- Květáková polévka mnoha chutí: 16 receptů pro fanoušky květáku(16 receptů )
- Brokolicová polévka 12krát jinak a vždy skvěle(12 receptů )
Komentáře