0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákovo-brokolicová polévka

Květákovo-brokolicová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákovo-brokolicová polévka

4/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 117 g
Tuky 84 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené krémové polévky, hladké a husté, senzačně zahřejí. Vždyť v páteční podvečer bývá v chalupě ještě chladno!

Suroviny

vývar zeleninový 2 l
lze nahradit kuřecím vývarem
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
smetana 100 ml
sůl
pepř

Postup

1

Květák a brokolici rozeberte na malé růžičky, zdřevnatělou část košťálů odstraňte a zbytek nakrájejte na drobno.

2

V hrnci na středním plameni rozehřejte máslo, přisypte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte.

3

Zalijte studeným vývarem a dobře promíchejte.  Uveďte do varu.

4

Asi po deseti minutách vsypte květák s brokolicí, osolte, opepřete a vařte na středním ohni ještě asi patnáct minut.

5

Ke konci přidejte smetanu a tavený sýr; promíchejte, aby se úplně rozpustil. Polévka bude díky tomu hladká a krémovitá.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

díky moc, doufám že to bude dobrý..budu to zkoušet ve škole v hodině laboratorního cvičení...tak mi držte palce..studuju hotelovku...papa

Anonym

doporučuji přidat strouhaný muškátový oříšek, zahustit zakysanou smetanou a nastrouhat do toho najemno kedlubnu!!!!

Anonym

Polévka byla moc dobrá, doporučuji! Nebyla tak hustá, jak asi měla být, ale i tak chutnala skvěle...

Anonym

Vynikající polévka. Já osobně jsem po uvaření zeleninu rozmixovala a teprve potom smetana + sýr (opravdu super nápad) ! Děkuji za prima recept.

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.35

Anonym

Polevka byla vyborna, akorat jsme snedli cely hrnec naposezeni, ja jsem byla nadmuta a manzel mel dva dny prujem a porad vypoustel plyny

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč