0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákovo-brokolicová polévka

Květákovo-brokolicová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákovo-brokolicová polévka

3.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 117 g
Tuky 84 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené krémové polévky, hladké a husté, senzačně zahřejí. Vždyť v páteční podvečer bývá v chalupě ještě chladno!

Suroviny

květák 1 ks
brokolice 1 ks
vývar zeleninový 2 l
lze nahradit kuřecím vývarem
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
krémový sýr 100 g
smetana 100 ml
sůl
pepř

Postup

1

Květák a brokolici rozeberte na malé růžičky, zdřevnatělou část košťálů odstraňte a zbytek nakrájejte na drobno.

2

V hrnci na středním plameni rozehřejte máslo, přisypte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte.

3

Zalijte studeným vývarem a dobře promíchejte.  Uveďte do varu.

4

Asi po deseti minutách vsypte květák s brokolicí, osolte, opepřete a vařte na středním ohni ještě asi patnáct minut.

5

Ke konci přidejte smetanu a tavený sýr; promíchejte, aby se úplně rozpustil. Polévka bude díky tomu hladká a krémovitá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

díky moc, doufám že to bude dobrý..budu to zkoušet ve škole v hodině laboratorního cvičení...tak mi držte palce..studuju hotelovku...papa

Anonym

doporučuji přidat strouhaný muškátový oříšek, zahustit zakysanou smetanou a nastrouhat do toho najemno kedlubnu!!!!

Anonym

Polévka byla moc dobrá, doporučuji! Nebyla tak hustá, jak asi měla být, ale i tak chutnala skvěle...

Anonym

Vynikající polévka. Já osobně jsem po uvaření zeleninu rozmixovala a teprve potom smetana + sýr (opravdu super nápad) ! Děkuji za prima recept.

Anonym

Polevka byla vyborna, akorat jsme snedli cely hrnec naposezeni, ja jsem byla nadmuta a manzel mel dva dny prujem a porad vypoustel plyny

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit