Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květákovo-brokolicová polévka
Květákovo-brokolicová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květákovo-brokolicová polévka

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1522 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 117 g
Tuky 84 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbené krémové polévky, hladké a husté, senzačně zahřejí. Vždyť v páteční podvečer bývá v chalupě ještě chladno!

Suroviny

vývar zeleninový 2 l
lze nahradit kuřecím vývarem
smetana 100 ml
sůl
pepř

Postup

1

Květák a brokolici rozeberte na malé růžičky, zdřevnatělou část košťálů odstraňte a zbytek nakrájejte na drobno.

2

V hrnci na středním plameni rozehřejte máslo, přisypte mouku a za stálého míchání krátce osmahněte.

3

Zalijte studeným vývarem a dobře promíchejte.  Uveďte do varu.

4

Asi po deseti minutách vsypte květák s brokolicí, osolte, opepřete a vařte na středním ohni ještě asi patnáct minut.

5

Ke konci přidejte smetanu a tavený sýr; promíchejte, aby se úplně rozpustil. Polévka bude díky tomu hladká a krémovitá.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

16.02.2008 21:16
Polevka byla vyborna, akorat jsme snedli cely hrnec naposezeni, ja jsem byla nadmuta a manzel mel dva dny prujem a porad vypoustel plyny
02.09.2007 12:56
Recept se nachází v č.6/05, str.35
06.06.2007 18:57
Vynikající polévka. Já osobně jsem po uvaření zeleninu rozmixovala a teprve potom smetana + sýr (opravdu super nápad) ! Děkuji za prima recept.
13.11.2006 19:46
díky moc, doufám že to bude dobrý..budu to zkoušet ve škole v hodině laboratorního cvičení...tak mi držte palce..studuju hotelovku...papa
28.11.2006 14:37
doporučuji přidat strouhaný muškátový oříšek, zahustit zakysanou smetanou a nastrouhat do toho najemno kedlubnu!!!!
15.05.2007 13:17
Polévka byla moc dobrá, doporučuji! Nebyla tak hustá, jak asi měla být, ale i tak chutnala skvěle...

Apetit magazín