0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zpracovat žloutky

vejce - žloutek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Připravujete bílkové dezerty a nevíte, jak využít zbylé žloutky? Zamrazte je.

Jak mrazit žloutky? Svařte sirup ze 2 dílů cukru na 1 díl vody a vmíchejte ho do žloutků – 1,5 lžičky na 8 žloutků. V mrazáku vydrží aspoň 2 týdny. Rozmrazené se hodí do sladkého pečiva, jako jsou například kynuté buchty.

Související články

Jak se značí vejce?
  • Nakupujeme

Jak se značí vejce?

Jaká pravidla platí pro vejce velikosti S, M, L nebo XL? V jakých podmínkách se chovají nosnice, jejichž vejce můžeme zakoupit s rlzným číselným označením? Podívejte se na náš přehled, kde se potřebné informace o chovu nosnic, výsledná...
Vše, co jste chtěli vědět o vejcích
  • Zajímavosti

Vše, co jste chtěli vědět o vejcích

Jsou opravdu čerstvá? Až budete tápat, jak dlouho vlastně máte vajíčka v lednici, pomůže vám trik, který znaly už naše babičky. Vložte vajíčko do sklenice s vodou – čerstvé se bude držet u dna, zatímco starší se bude špičkou zvedat k...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit