Naše věrná čtenářka Irena Smolíková z Prahy se už jako dítě zamilovala do cizokrajné sladkosti a stýskalo se jí po ní natolik, že vypátrala recept a pak se o něj s námi podělila.
Suroviny
1 Nejprve si připravte košíčky. Do důlků ve formě na muffiny vtlačte vždy malé množství těsta (může, ale nemusí být rozválené, stačí ho vytvarovat rukama) tak, aby trochu přesahovalo přes okraj.
2 Připravte si náplň. Mouku rozřeďte trochou studeného mléka, potom vlijte zbytek mléka, přidejte žloutky a sníh z bílku. Pořádně promíchejte. Potom svařte 50 ml vody s cukrem (bez míchání!) tak, aby vzniklý roztok nestékal ze lžíce, ale tvořil ,nit‘. Cukerný rozvar
vmíchejte do žloutkové náplně. Vše vařte na vodní lázni a míchejte, dokud náplň trochu nezhoustne.
3 Do každého připraveného košíčku vlijte přiměřené množství náplně. Dejte péct do trouby předehřáté na 220 °C a pečte zhruba dvacet minut. Chcete-li, posypte upečené košíčky skořicí.
Komentáře
Renata Teles
05.01.2015 11:32
neni to nahodou obdoba
neni to nahodou obdoba portugalskych pasteis de nata?
Jana Kopřivová
20.10.2015 11:31
Ano :)
Ano :)