Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žloutkové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 12 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2659 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 158 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše věrná čtenářka Irena Smolíková z Prahy se už jako dítě zamilovala do cizokrajné sladkosti a stýskalo se jí po ní natolik, že vypátrala recept a pak se o něj s námi podělila.

Suroviny

mléko 250 ml
nebo smetany
mletá, na posypání
ušlehaný na sníh

Postup

1

Nejprve si připravte košíčky. Do důlků ve formě na muffiny vtlačte vždy malé množství těsta (může, ale nemusí být rozválené, stačí ho vytvarovat rukama) tak, aby trochu přesahovalo přes okraj.

2

Připravte si náplň. Mouku rozřeďte trochou studeného mléka, potom vlijte zbytek mléka, přidejte žloutky a sníh z bílku. Pořádně promíchejte. Potom svařte 50 ml vody s cukrem (bez míchání!) tak, aby vzniklý roztok nestékal ze lžíce, ale tvořil ,nit. Cukerný rozvar
vmíchejte do žloutkové náplně. Vše vařte na vodní lázni a míchejte, dokud náplň trochu nezhoustne.

3

Do každého připraveného košíčku vlijte přiměřené množství náplně. Dejte péct do trouby předehřáté na 220 °C a pečte zhruba dvacet minut. Chcete-li, posypte upečené košíčky skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

05.01.2015 11:32

neni to nahodou obdoba portugalskych pasteis de nata?

20.10.2015 11:31

Ano :)

Apetit magazín