0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žloutkové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 12 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2659 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 213 g
Tuky 158 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naše věrná čtenářka Irena Smolíková z Prahy se už jako dítě zamilovala do cizokrajné sladkosti a stýskalo se jí po ní natolik, že vypátrala recept a pak se o něj s námi podělila.

Suroviny

listové těsto 1 ks
krupicový cukr 150 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 250 ml
nebo smetany
žloutek 4 ks
skořice
mletá, na posypání
bílek 1 ks
ušlehaný na sníh

1 Nejprve si připravte košíčky. Do důlků ve formě na muffiny vtlačte vždy malé množství těsta (může, ale nemusí být rozválené, stačí ho vytvarovat rukama) tak, aby trochu přesahovalo přes okraj.

2 Připravte si náplň. Mouku rozřeďte trochou studeného mléka, potom vlijte zbytek mléka, přidejte žloutky a sníh z bílku. Pořádně promíchejte. Potom svařte 50 ml vody s cukrem (bez míchání!) tak, aby vzniklý roztok nestékal ze lžíce, ale tvořil ,nit‘. Cukerný rozvar
vmíchejte do žloutkové náplně. Vše vařte na vodní lázni a míchejte, dokud náplň trochu nezhoustne.

3 Do každého připraveného košíčku vlijte přiměřené množství náplně. Dejte péct do trouby předehřáté na 220 °C a pečte zhruba dvacet minut. Chcete-li, posypte upečené košíčky skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit