Klasický žloutkový krém s vanilkou, ze kterého se posléze vyvinul instantní pudink, je nádherně vláčný a voňavý. Nespokojte se s náhražkami, originál je suverénně předčí!
Suroviny
Postup
Špičkou nože nařízněte vanilku po délce a vyškrábejte semínka. Mléko v kastrůlku uveďte téměř do varu, přidejte k němu semínka i kůru vanilky. Odstavte a nechte čtvrt hodiny stát.
Žloutky a cukr dejte do mísy a ušlehejte do pěny. Mléko sceďte a pomalu vešlehejte ke žloutkům s cukrem. V kastrůlku se silným dnem směs pomalu a za stálého míchání zahřívejte, až začne houstnout (nesmí se však vařit!). Nakonec vmíchejte škrob.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formičky nebo formu na muffiny vyložte čtverci z těsta. Rozlijte do košíčků krém, vložte do trouby a pečte asi dvacet minut, aby těsto zezlátlo.
Komentáře