Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky se žloutkovým krémem

Košíčky se žloutkovým krémem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 10 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3081 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 135 g
Tuky 227 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický žloutkový krém s vanilkou, ze kterého se posléze vyvinul instantní pudink, je nádherně vláčný a voňavý. Nespokojte se s náhražkami, originál je suverénně předčí!

Související recepty

Suroviny

rozválené
vanilka 1 tobolky
mléko 600 ml
škrob 1 PL
rozmíchaný v troše studené vody

Postup

1

Špičkou nože nařízněte vanilku po délce a vyškrábejte semínka. Mléko v kastrůlku uveďte téměř do varu, přidejte k němu semínka i kůru vanilky. Odstavte a nechte čtvrt hodiny stát.

2

Žloutky a cukr dejte do mísy a ušlehejte do pěny. Mléko sceďte a pomalu vešlehejte ke žloutkům s cukrem. V kastrůlku se silným dnem směs pomalu a za stálého míchání zahřívejte, až začne houstnout (nesmí se však vařit!). Nakonec vmíchejte škrob.

3

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formičky nebo formu na muffiny vyložte čtverci z těsta. Rozlijte do košíčků krém, vložte do trouby a pečte asi dvacet minut, aby těsto zezlátlo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

19.12.2007 08:24
Recept se nachází v č.4/07, str.43

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...